Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Francie utahuje...

Po digitální giloitině soudruzi utahují šrouby. Kdypak se to dostane k nám jako nařízení z EU?

Ve Francii asi už tuší, že odpojování uživatelů od Internetu nijak nezvýší zisky Velkého Obsahu. A tak pro něj hledají další zdroje příjmů. Právě zveřejněná studie (Creation et Internet), kterou si nechalo vypracovat ministerstvo kultury, navrhuje celkem 22 opatření. Mezi nimi i specifické zdanění reklamních výnosů internetových gigantů, jako je Google, Yahoo či Facebook.

www.lupa.cz

Zdroj: www.lupa.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
[078.gif] Na rozdíl od právě se rodící generace mohu říci, že jsem žil ve svobodném světě. Nejvíce…
L-Core 12.01.2010 20:49
L-Core
Ty si za komancov neplatil dane? :) Lebo ja furt. vymyslet novu dan, to je normalka, nielen u francu… poslední
MM.. 12.01.2010 23:45
MM..
Mě k té jejich gilotině napadá, že když budou bránit lidem ve stahování obsahu, tak tím víc se rozší… nový
Prasak 12.01.2010 22:24
Prasak
Lidi si k tomu najdou cestu i bez netu... Jen se pirátění přesune jinam. Očekávejme, že něco podobné… nový
Dale Cooper 12.01.2010 22:30
Dale Cooper
Samozřejmě, že to přijde a že to bude ještě zajímavější. Stejně tak, jak to bylo s koblihama. nový
Prasak 12.01.2010 22:36
Prasak

Ty si za komancov neplatil dane? :) Lebo ja furt. vymyslet novu dan, to je normalka, nielen u francuzov. V nemecku je uz snad aj 20rokov "priplatok solidarity" ako extra dan k dani z prijmu (mysli sa solidarita tusim s byvalymi DDR statmi ale uz davno sa tie prachy nepouzivaju na DDR :). Bolo to myslene asi na obnovu DDR po revolucii (pred 20rokmi) a nejak to zabudli zrusit :-) Nejaky lokalny sud uz vyhlasil ze je to protiustavne, ale furt to je. Ved dane zrusit je tazke, furt ze "a kde potom zobere stat ten vypadok dani", ale ked dan zavadzaju tak sa nepytaju ze kde üpotom zobere zdrety clovek ten vypadok penazi, ktory mu ukradli.

Nie, nie, v dochodku budeme rozpravat vnucatam toto: "Za nasich mladych cias bolo dobre, vtedy este neexistovala dan z uprdnutia" :-)

Mě k té jejich gilotině napadá, že když budou bránit lidem ve stahování obsahu, tak tím víc se rozšíří "offlajnová" verze pirátství - lidi nebudou filmy a hudbu stahovat z internetu, ale budou si to kupovat na DVD, nebo za poplatek přetahovat na USB médiích od překupníků. Doneseš externí disk, překupník ti to zítra přinese naplněný hudbou a filmy, zinkasuje pár € a bude vymalováno. Takže nejen, že vydavatelé nevydělají, ale ještě dají prostor černýmu trhu.
Vždyť takto to donedávna fungovalo i u nás (v ČR), mezi lidma kolovaly seznamy filmů, her a hudby, stačilo si vybrat a překupník donesl pár CD, nebo DVD po 30 - 50Kč/ks. S rychlým internetem to skoro zmizelo.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru