Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Test high end procesorov AMD vs Intel

rozdiel medzi AM2+ a AM3 nie su len pamate ale aj frekvencia HT tusim (neviem zhlavy). A druha vec je to ze DDR3 su 2x rychlejsie kvoli svojej architekture (8n prefetch) a frekvencii, z coho vyplyva 2x vyssia priepustnost. A priepustnost RAM je hodne dolezita (cache ma nenormalny efekt keby si vypol cache tak mas PC 10x pomalsie, a to neprehanam vidim to ked mam problem v BIOSe s povolovanim cache to je abnormalny rozdiel). No a ak aplikacia pouziva viac dat ako je velkost cache, tak musi sahat na RAM a tam sa zacina prejavovat dost silne rychlost RAM. Iste uznas ze vsetky hry potrebuju viac jak 3MB RAM (3MB je taka normalna velkost cache dnesnych CPU).
P.S. ja osobne som nikdy netestoval nejake % vykonu DDR3 vs DDR2, tento prispevok chap len ako techicko-logicku dedukciu :)
Ono nejake % silne zavisia od momentalnej situacie v CPU (vykonavania kodu aplikacie) takze nejake % su nezmysel - aj keby v priemere to bolo %, ale ked to nelaguje a s DDR2 laguje, tak to by bol psychologicky silny rozdiel.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality