Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako sa chrániť pred zraniteľnosťami v Adobe Flash a Reader

autor v článku konstatuje bezpečnostní chyby v rozšířených produktech (flash player, pdf reader), a popisuje několik rad co s tím.

- Nepracovať v OS ako administrátor ... známe :)
- Aktualizovaný antivírus
- Vždy aktualizované aplikácie ... ještě že nás yuotube občas donutí updatovat
- Dobre nastavený prehliadač ... místo noscriptu používám flashblock, a spouštím jen co potřebuju
- Adobe Acrobat, Reader ... mívám na flashce nachystané .reg soubory s nastavením pro různé verze areaderu, obsahují i tu doporučená nastavení. importuju to do vzorového profilu pro přepis default usera.
- Používajte inú aplikáciu ... taky řešení

Předmět Autor Datum
Proti pdf exploitom nemam povolene zobrazovanie pdf v prehliadaci. Vo FF nastavitelne, dat vzdy sa p…
MM.. 08.06.2010 02:20
MM..
zatial jediné riešenie je nepoužívať finalne verzie adobe acrobat/acrobat reader/flash player vôbec,… poslední
audax 08.06.2010 10:40
audax

Proti pdf exploitom nemam povolene zobrazovanie pdf v prehliadaci. Vo FF nastavitelne, dat vzdy sa pytat co s tym apod. Otvaram len to, co viem ze som chcel tahat.

Proti flash idealne mat vypnuty flash (vo FF lahko nastavitelne - staci vypnut flahs player plugin, a zapnut si kedy chcem, dokonca ani netreba restartovat FF tusim). Alebo nejaky dokplnok ako pises flashblock apod.

Najlepsie mat vsetko aktualizovane, na vsetky exploity su tusim od adobe autoupdate zaplaty (ale necital som clanok neviem zhlavy).

zatial jediné riešenie je nepoužívať finalne verzie adobe acrobat/acrobat reader/flash player vôbec,chyba je priamo v softwari od adobe,nepomôže žiadne použitie neadministrátorského konta,chyba je zneužitelná aj bez nutnosti mať administrátorský prístup k pc,jediný zatial nezneužitelný je pre-release verzia flash player 10.1,ktorým odporúča adobe až do vydania updatu dočasne nahradiť všetky stávajúce verzie flash playera na všetkých podporovaných platformách/chyba sa netýka len windows/,vo flash/dreamwawer professional treba pomocou regsvr32 odregistrovať knihovňu authorware.dll,to je zatial jediné riešenie až do vydania príslušných updatov od adobe

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru