Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Mladá Fronta rychle a v tichosti převzala CPress Media

Problematická CPress Media, která donedávna vlastnil investiční fond Riverside (prostřednictvím (skrze kyperskou firmu Tetricus) byla na prodej od podzimu roku 2009, nutno říci, že zdaleka ne poprvé. Pro potenciálního kupce byla zajímavá zejména perspektiva vlastnit nejnavštěvovanější retailový IT portál v ČR (Živě), řada papírových titulů končí.

http://www.itbiz.cz/mlada-fronta-rychle-v-tichosti -prevzala-cpress-media

Zdroj: itbiz.cz
Předmět Autor Datum
Jsme na řadě. ]:)
Kurt 25.06.2010 12:29
Kurt
Ovšem, je to jen otázka ceny.
Prasak 25.06.2010 18:26
Prasak
Ale fuj, Kurte! Nemaluj čerta...:-x
Jack 28.06.2010 16:07
Jack
Dnes k tomu vyšel i článek na blogu Živě: http://redaktori.blog.zive.cz/2010/07/03/computer- a-zivec… poslední
L-Core 03.07.2010 12:59
L-Core

Dnes k tomu vyšel i článek na blogu Živě: http://redaktori.blog.zive.cz/2010/07/03/computer- a-zivecz-nove-pod-kridly-mlade-fronty/

A pod tím s pořadovým číslem 20 zajímavý komentář. Protože předpokládám, že ho redakce neprodleně smaže, zde je (copy/paste):

20. Forrester 3. 7. 2010, 12:50

To by mě zajímalo, co panu Polesnému dali za tenhle ulhaný žvást. Taková pohodička je to teď v Brně, že? Sám pane Polesný víte, že takto to není. Žádné “změnil se majitel a jede se vesele dál”, událo se mnohem více a veselé to není ani trochu.

1) CPress Media má sice nového majitele, ale není jím Mladá fronta.

2) Nedošlo k běžnému prodeji firmy, došlo k vyvedení veškerých aktiv CPress Media do Mladé fronty bez jakékoli přímé vazby mezi těmito dvěma firmami.

3) V CPress Media nezůstalo vůbec nic dobrého, není tam jediný zaměstnanec, firmě nepatří už jediný časopis, jediné internetové médium, nemá už ani kancelář. Vše bylo převedeno do Mladé fronty.

4) V CPress Media zůstaly jen závazky, předpokládám, že firma bude během krátké doby poslána do insolvence, Mladá fronta si dál pojede své čásáčky a věřitelé, vy si rozeberte ty tři židle pod Špilasem.

5) A teď pozor, jak to celé proběhlo - ve středu napochodovali do CPress Media páni z Mladé fronty (bez jakékoli exekutivní funkce v CPress Media), všem sebrali počítače, zablokovali maily a hledali špínu. Zaměstnanci CPressu chodili jeden po druhém na kobereček a měli na výběr dvě skvělé možnosti - uzavřít dohodu s CPressem o ukončení pracovního poměru a podepsat od 1.7. novou pracovní smlouvu s novou zkušební lhůtou s Mladou frontou, nebo, když se jim to nelíbilo, dostali výhrůžku, že jim něco najdou v počítači nebo poště (třeba nelegální SW) a poletí dle paragrafu 53 ZP bez odstupného. Není to vynikající výběr? Pár lidí takto skutečně vyhodili.

Čili nejenže firmu zbavili veškerých aktiv, nebyli ani ochotni dát někomu férově odstupné po mnoha letech práce - buď jsi vyletěl hned bez odstupného, nebo poletíš začátkem července ve zkušební lhůtě opět bez odstupného.

Toto je ten skvělý nový velký vydavatel. Vlastně se nic nestalo, že, jen se to tak převedlo, teď jsme velcí a silní…

V článku jsou jen a pouze lži, pan Polesný měl jistě nůž na krku jako kdokoli jiný a jistě ví, jak se nový vydavatel chová.

Jsem zaměstnancem jednoho z velkých věřitelů CPress Media a máme velmi přesné informace o tom, co se ve firmě děje. Vše co jsem tu napsal je čistá pravda ověřená z několika zdrojů. Co napsal pan Polesný je vylhané.

Vzhledem k tomu, že dosud CPress platil alespoň pozdě a teď už neplatí vůbec je zjevné, že to míří do insolvence. Pokud bude toto dílo dokonáno, podáváme obratem trestní oznámení, protože pokud si někdo myslí, že z firmy beztrestně vyvede veškerý majetek a nechá v ní jen dluhy, které odnesou dodavatelé, tak to bude (bohužel až tak za za pár let…) u soudu velmi nemile překvapen.

Co tu Mladá fronta předvádí je podvod a svinstvo, hajzlovina nejhrubšího zrna. Nechápu, jak se pane Polesný nemůžete pozvracet sám ze sebe, když víte jak to bylo a je a píšete o tom, jako by se vlastně nic nedělo.

Nepsal bych to sem, kdybyste Vy nevytáhl tyto lži. Doporučuji tedy rovnou smazat celý článek, než se z Vaší devótnosti stane větší problém než přinos. Já to sem napíšu kdykoli znova…

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru