Předmět Autor Datum
Oni raz pochopia o aku kravinu sa snazia.
fleg 07.07.2010 22:51
fleg
doufejme, že včas
Nigfire 07.07.2010 22:55
Nigfire
Ja som si vzdy myslel ze v demokracii zakony mozu menit len zastupcovia ludu, voleni ludmi do parlam…
MM.. 07.07.2010 22:58
MM..
ale však ona to ta NÁMI (vámi) zvolená vláda klidně odhlasuje, když předsedové stran dostanou nějaký…
Nigfire 07.07.2010 23:08
Nigfire
az tak jednoduche to neni :) (napr. v D ludia radi davaju podnety na ustavny sud a ten rad rusi zako…
MM.. 07.07.2010 23:14
MM..
radši si koupím za 2 litry falešný adidasky, než tu mít takovej policejní stát jakej nám ACTA zařídí
Nigfire 07.07.2010 23:32
Nigfire
Tak to mas ale filozofiu uplne divnu. Ked budes kupovat falsone veci tak (okrem toho ze vyhadzujes p…
MM.. 07.07.2010 23:39
MM..
Inac take clanky jak na lupe povazujem za dost kontraproduktivne - strasit ludi sposobom "dnesny int…
MM.. 07.07.2010 23:59
MM..
Inac boj proti falzifikatom je aj dnes zakonmi podchyteny, napr. vcera bolo v spravach upozornenie p…
MM.. 08.07.2010 00:11
MM..
Alebo dalsi priklad (uz posledny moj prispevok tu :-)) kvoli falosnym nahradnym dielom do lietadiel…
MM.. 08.07.2010 00:52
MM..
radši si koupím za 2 litry falešný adidasky Já si raději koupím za 1500 originální adidas. Ale nejd…
Kráťa 08.07.2010 01:58
Kráťa
Jak by se ti třeba líbilo, kdyby sis koupil za 50 Kč super výroční ležák speciál Prazdroj Plzeň a v…
Nigfire 08.07.2010 11:37
Nigfire
Psal jsem o ležáku (12% a výš). Ne o výčepním pivu (10% a méně - např 7%), co se prodává za 5 Kč v o…
Kráťa 08.07.2010 12:51
Kráťa
Jo já psal o tom samým co ty... ale o to tady nejde. Jde o to, že ACTA zachází až příliš daleko. Nem…
Nigfire 08.07.2010 16:29
Nigfire
Par kravataku? Ty si tam pri tych jednaniach bol ze vies kto tam jedna? http://ec.europa.eu/trade/cr…
MM.. 08.07.2010 17:09
MM..
Najlepsie bolo naposledy to povinne uchovavanie dat providermi, vlada tvrdila zakon je super policii…
MM.. 07.07.2010 23:38
MM..
Jen jsem zvědavej, jak ti OSA/RIAA/IFPI polucisté budou v zabavených noťasích zjišťovat obsah hidden…
L-Core 11.07.2010 10:55
L-Core
jak ti OSA/RIAA/IFPI polucisté budou v zabavených noťasích zjišťovat obsah hidden containerů Viz A…
čumil_old 11.07.2010 12:47
čumil_old
Zmáklý? No, nevím - existuje tolik možností jak zneidentifikovat tc kontejner (ads, fake hlavička,uk…
kmochna 13.07.2010 11:13
kmochna
mno když dostaneš "nabídku která se neodmítá" tak jim to heslo ještě rád prozradíš :-)
Nigfire 13.07.2010 20:10
Nigfire
Prozradíš. Dáš mu prostě heslo od kontejneru, kde budeš mít blbosti (pár "soukromých údajů" a pro ji…
L-Core 13.07.2010 22:16
L-Core
Tvoj TC kontajner ale nikoho nezaujima. K dokazaniu sirenia niecoho, alebo vyrabania falosnych vyrob…
MM.. 13.07.2010 22:44
MM..
přesně tak, přítomnost hidden partittion se dá údajně odhalit pouze dlouhodobým sledováním pohybu na…
kmochna 13.07.2010 23:03
kmochna
všechno má svojí cenu. poslední
kmochna 13.07.2010 23:05
kmochna

Ja som si vzdy myslel ze v demokracii zakony mozu menit len zastupcovia ludu, voleni ludmi do parlamentu, a nie nejaka ACTA X.
Dnes som sice spal trochu dlhsie, ze by som prespal zmenu politickeho systemu? Hrozne. Musim si nastavit budik na skorej lebo takto prespim aj strielanie z Aurory :)

az tak jednoduche to neni :)
(napr. v D ludia radi davaju podnety na ustavny sud a ten rad rusi zakony ciastocne alebo uplne a s okamzitou platnostou :) Na druhej strane treba aj bojovat proti falsovatelom tovaru, je to VELMI velky problem napr. mozno si si kupil falosne adidasy (ktore su 10x nekvalitnejsie jak original, pouzivaju 10x lacnejsie materialy, a nicis si nimi nohy) a ani o tom nevies a dal si za nich 2 tisicky jak za original normalne v obchode. Pasuje sa toho do eu na tony vo falosne deklarovanych kontajneroch z ciny. Ja proti tomu bojovat chcem tiez. P.S. kdesi som videl odhady ze falsovatelske mafie maju odhadom vacsie zisky jak drogova mafia. (.. ale bojuje sa proti tomu aj teraz so sucasnymi zakonmi, netreba k tomu ziadne acty x)

Tak to mas ale filozofiu uplne divnu. Ked budes kupovat falsone veci tak (okrem toho ze vyhadzujes peniaze za nieco co ma hodnotu 5korun kvalitu ako ked si lepiacou paskou olepis penovu hmotu okolo nohy a si nicis nohy) za chvilu by si nemal ani robotu ptz nikto nebude kupovat original na ktorom sa urcite nepriamo nejako pracou podielas, a nebudes mat ani 100Kc na tie adedas od vietnamca (lebo ani na podpory uz nebude :)
Strach pred "policajnym statom" je uplne chorobny, vid nizsie nemecko, taky jak ti rusia zakony ktore maju len pozitivny prinos pri vysetrovani kriminality (a aj zavaznej). Az sa stanes obetou a policia povie, no neda sa lebo ochrancovia prav povedali ze my nemozme nic lebo policajny stat by bol, tak potom budes zas plakat.

Inac take clanky jak na lupe povazujem za dost kontraproduktivne - strasit ludi sposobom "dnesny internet by skoncil" a taketo blbosti to snad zdravy clovek nemoze v triezvom stave ani vypotit. Proti tomu stoji taky silny priemysel s bilionmi eur obratom, ze by sa z toho cele acta x pokakalo na mieste keby sa do nich obul internet priemysel. Dalsi protipol je ustava, medzinarodne ludske prava (ktore staty dodrziavat musia) atd.
A na druhej strane nemas porusovat zakon (existuje DOST freeware a aj kvalitneho atd) a nemas ziaden problem. Aj keby colnik nieco kontroloval. Nech si kontroluje.

Inac boj proti falzifikatom je aj dnes zakonmi podchyteny, napr. vcera bolo v spravach upozornenie pre dovolenkarov ze v taliansku alebo spanielsku ci kde nech ludia nekupuju ziadne "rolexky" (za par euro samozrejme) alebo kabelky akoze znackove apod, od predavacov na plazi, ptz chodia policajti v civile a pokutu dostane aj kupec, az do 5000 euro (nie, neni to preklep, za to ze kupis blsakhodinky na plazi od predavaca). Samozrejme predavaca zatknu ale aj ty si o 5000e lahsi. A ide to aj bez ACTA X :)

Alebo dalsi priklad (uz posledny moj prispevok tu :-))
kvoli falosnym nahradnym dielom do lietadiel uz davnejsie padlo jedno lietadlo, a sa zabilo vyse 100 ludi ci kolko (!) bol o tom jeden diel serialu Mayday (len neviem zhlavy ktory diel). Potom ich tam kopec takych "importerov" v USA pozatvarali a teraz to US urad pre letectvo velmi striktne kontroluje (ale podla mna 100% to neni nikdy). T ti nevadilo?

Alebo dalsi priklad - autodiely, videl som davnejsie v TV testy niektory falosnych dielov do aut, vysledok bol jasne viditelny pri tych testoch, mozu byt ZIVOTNE nebezpecne (napr. u brzd), a podaktore servisy nakupuju kadejake turecke a cisnke falzifikaty nahradnych dielov, lebo je to 3x lacnejsie, zakazniovi nauctuju samozrejme cenu originalu. A potom zabrzdis a moze sa ti rozpadnut brzd.oblozenie apod.
To ti nevadi?

Ano o tom to je. Keby si si precital nie Lupu ale original ten ACTA ze cim sa zaobera tak prvy diel je podla mna prave o tomto (falzifikaty tovaru).

radši si koupím za 2 litry falešný adidasky

Já si raději koupím za 1500 originální adidas. Ale nejde jen o nějaké věci "na sebe". Falšuje se kdeco. Jak by se ti třeba líbilo, kdyby sis koupil za 50 Kč super výroční ležák speciál Prazdroj Plzeň a v lahvi byla obarvená voda?

Par kravataku? Ty si tam pri tych jednaniach bol ze vies kto tam jedna?
http://ec.europa.eu/trade/creating-opportunities/t rade-topics/intellectual-property/anti-counterfeit ing/
The current negotiating parties of ACTA are a mix of developed and emerging economies: Australia, Canada, the European Union, Japan, Korea, Mexico, Morocco, New Zealand, Singapore, Switzerland and the United States.
Urcite su tam zastupcovia vsetkych odvetvi priemyslu a z celeho sveta. Alebo co ma podla teba jednat nejaka milarda ludi? Zo skusenosti viem napr. ze uz aj 10 ludi je na jednanie vela, a sa nevedia dohodnut :)
P.S. uz som aj pisal ze az nieco vyjednaju tak to bude muset ratifikovat kazda strana parlamentne apod co je zas dalsich XY parlamentov kadetade po svete, pustia sa do toho kdejake dalsie organizacie kadejakych ludskych prav, a mozno si aj vynutia zmeny alebo odmietnute tej dohody na lokalnych urovniach (v krajinach) cim to vpodstate mozu zastavit, ak to bude kravina, atd.
P.S. ciel je evidentne vytvorit konecne nejake celosvetovo uznavane dohody a standardy, aby sa to dalo postihovat celosvetovo, myslim ze je najvyssi cas...

Najlepsie bolo naposledy to povinne uchovavanie dat providermi, vlada tvrdila zakon je super policii to pomaha a neexistuje aby to niekto zrusil
http://www.heise.de/newsticker/meldung/Bundesregie rung-haelt-sich-bei-der-Vorratsdatenspeicherung-fu er-unangreifbar-193243.html
a potom o rok ako reakcia na zaloby od vsetkych moznych "ochrancov ludskych prav" ustavny sud ten zakon kompletne zrusil :-D
http://de.wikipedia.org/wiki/Vorratsdatenspeicheru ng#Verfassungsbeschwerden_2007_bis_2010
(problem sice nie je to samotne uchovavanie, ale to ako sa to uchovavalo)

Das Urteil des Bundesverfassungsgerichts zu den Verfassungsbeschwerden wurde am 2. März 2010 verkündet.[31] Das Verfassungsgericht erklärte die konkrete Ausgestaltung der Vorratsdatenspeicherung für verfassungswidrig und die entsprechenden Vorschriften für nichtig

Zmáklý? No, nevím - existuje tolik možností jak zneidentifikovat tc kontejner (ads, fake hlavička,ukrytí do obrázku, prosté splynutí s davem...)- že to zmáklý mít patrně nebudou.

Taky můžu ke kontejneru přistupovat z "místa v síti" z eftýpka na kajmanech. :-D Určitě nebudu dobrovolně dávat hesla v tc kontejneru od mého bankovnictví nějakému ferdovi co umí jen start/ všechny programy.

Prozradíš. Dáš mu prostě heslo od kontejneru, kde budeš mít blbosti (pár "soukromých údajů" a pro jistotu třeba bukkake video, schované před manželkou). Ale nijak nikdo nezjistí, zda uvnitř toho kontejneru náhodou není ještě jeden, skrytý. Tohle byl záměr mé poznámky, ne možnost lámání hesla gumoléčbou.

Tvoj TC kontajner ale nikoho nezaujima. K dokazaniu sirenia niecoho, alebo vyrabania falosnych vyrobkov, ziaden TC kontajner lamat nepotrebuju.
Predpokladam ze v tej dohode ide skor a zosuladenie medzinardneho prava, napr. aby bol stihatelny aj vyrobca falzifikatu kdesi v turecku apod., ked nemecky colnik najde kontajner plny falosnych suciastok do aut, apod. Momentalne sa mi mari ze medzinarodne dohody moc neexistuju a kazdy si to riesi len na vlastnom piesocku, co je samozrejme nemozne (koho ma colnik zatknut - adresa prijemcu tych falzifikatov je urcite nejaka adresa ktora neexistuje a nejak sa k nim "dostane" cestou, prijemca neni debil)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru