Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nová čtečka knih je fantastická, levná a pohodlnější než iPad či mobil

Viděl jsem hořící silonovou bundu
Bundu mi jiskra take propalila. :-/ Ale na druhou stranu uhlik mi dopladl na svazek listu ve folii namisto desek a jen ji to mirne priskvarilo. Popalit se to hned nestihlo. Pocitam, ze do 5s by bylo naskrz, ale i kdyz neni tepluodolna, chvili diky sile vydrzela. Tak me jeste napade folie urcena na laserovy tisk. Ta take vydrzi vyssi teploty (kolem 200°C). Faktem vsak zustava, ze uhliky maji kolem 350°C, takze kazda sekunda rozhoduje. U te folie na okna se s tim pocita.

Nejde mi tu o nějaký rýpání, spíše by mne zajímal i druhý pohled - už proto, že mne tíží otázka, zda papírové knihy zaniknou, resp. přestanou vycházet.

Osobne si myslim, ze papirove knihy tu jeste nejakou chvili budou s nami. Sice prvenstvi postupne prebere elektrinicka forma, ale tistene knihy nezmizi. Kdyz vynecham, ze z tistene formy se lepe cte (alespon me), pak z ekonomickeho hlediska z papiru bude plynout cisty zisk. Kniha v elektronicke podobe se da relativne jednoduse kopirovat a lide si nebudou kupovat neco s DRM. Pote co prestane byt podpora DRM, konci i elektronicka kniha. Zatimco "papir" si jednou koupim a pri vhodnem skladovani pobavi i nasledujicich X generaci, da se cist i pri svickach a v dobe krize minimalne zahreje... ]:)

Literaturu, ke ktere se rad vracim budu vyzadovat v tistene podobe, denni tisk, casopisy a dalsi "jednorazove knihy" klidne budu cist v elektronicke podobe. Aneb skoda papiru... Je to jako s vinem. Da se prodavat i v PETkach ci Tetrapack obalech, ale sklo take nebude nikdy nahrazeno. :-D

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality