Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft oznámil vydanie niekoľkých produktov pre vývojárov

Scott Guthrie včera oznámil vydanie ASP.NET MVC 3, NuGet, IIS Express 7.5, SQL CE 4, Web Deploy, Web Farm Framework, Orchard a WebMatrix. Všetky produkty sú postavené na .NET 4 a Visual Studio 2010 a sú k dispozícii zdarma.

ASP.NET MVC 3 prináša so sebou najmá nový zobrazovací modul Razor, ktorý umožňuje jednoduchší a prehľadnejší spôsob zápisu pohľadov. Vo Visual Studiu pri zobrazení zdrojového kódu funguje zvýrazňovanie syntaxe a dopĺňanie kódu. Čistejší zápis umožňuje napríklad namiesto <%=Html.Encode(name)%> napísať jednoducho len @name. Prehľadnejším je aj zápis cyklu: @foreach (var item in items) { <li>@item.Name</li> }. Vylepšená je aj validácia s použitím nevtieravého JavaScriptu. ASP.NET MVC 3 používa rovnako ako v predchádzajúcej verzii jQuery. Noviniek je oveľa viac.

Ďalším produktom je IIS Express 7.5, ktorý je optimalizovaný pre vývojárov. Jeho cieľom je nahradiť doteraz používaný ASP.NET webový server Cassini, ktorý je súčasťou Visual Studia a spúšťa sa pri lokálnom ladení webových projektov. IIS Express oproti nemu prináša niekoľko výrazných vylepšení, najmä podporu SSL, URL rewrite a iných IIS modulov. Funguje na operačných systémoch Windows XP a vyšších a umožňuje prakticky všetko, čo plné IIS 7. Podpora IIS Express je zahrnutá vo VS 2010 SP1 a aj vďaka tomu, že pre svoj beh nevyžaduje administrátorské práva, je jeho použitie naozaj jednoduché.

SQL Server Compact Edition 4 stojí za zmienku najmä preto, že oproti predchádzajúcim verziám sa dá použiť aj pri viacvláknových aplikáciách, akými sú napríklad jednoduchšie webové stránky. SQL CE sa spustí pri prvom prístupe k SQL CE databáze, beží v pamäti a vypne sa s ukončením aplikácie. Použitie SQL CE nie je licenčne obmedzené - je úplne zdarma.

Předmět Autor Datum
pro lenochy- je možno instalovat na jeden klik přes Web Platform Installer http://www.microsoft.com/… poslední
kmochna 15.01.2011 05:53
kmochna

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru