Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
:-D Ta diskuse je šílená. Jeden preferuje Hedy, druhý EC, třetí LC-P. Boha jeho, to si ti lidi fakt…
mif 02.02.2011 22:47
mif
v tomto s Tebou nesouhlasím, mně připadnou odpojitelné konektory rovněž naprostý nesmysl. Těch pár n…
touchwood 03.02.2011 09:11
touchwood
Příteli, já nijak nezpochybňuju vznik přechodového odporu u modulární kabeláže, a osobně dávám taky… nový
mif 04.02.2011 14:45
mif
Preferoval jsem Enermax, nerad riskuji. Přesto mi 720W (na sestavu předimenzovaný) zdroj za 4 tisíce…
L-Core 03.02.2011 05:20
L-Core
zadny zdroje nejsou dokonaly. co se tyka Fortronu, tak bych to tak nehrotil, jsou kvalitnejsi nez E…
RedMaX 03.02.2011 10:23
RedMaX
zadny zdroje nejsou dokonaly Bohužel. Protože bych se rád dozvěděl, co do budoucna preferovat, žád…
L-Core 03.02.2011 15:12
L-Core
Moje filozofie je nakupovat "střední třídu", která neohrozí svým případným exitem další komponenty.… nový
touchwood 04.02.2011 15:53
touchwood
Zajímalo by mne, jak jsou na tom zdroje v Dellech... Rukama mi prošly čtyři stolní Delly a dosud jso…
Dale Cooper 03.02.2011 21:03
Dale Cooper
vzhledem k hmotnosti tech zdroju si myslim, ze to jsou smecka typu EC. Podporit to mohu trema shorel…
RedMaX 03.02.2011 21:48
RedMaX
i kdeže.. Dell si nechává zdroje vyrábět u celkem renomovaných výrobců. Je fakt, že na první pohled…
touchwood 04.02.2011 08:08
touchwood
Navíc normy kvality udává sám Dell, ne že to nechá na výrobci. Dell určí, jak to bude a výrobce jede…
Prasak 04.02.2011 14:03
Prasak
to mi připomíná tu letitou příhodu, kdy Velká Modrá si u žabonců objednala nějaké karty, stím, že ma…
kmochna 04.02.2011 14:13
kmochna
Jo, tuhle příhodu jsem taky četl, jen nevím, jestli to byla zrovna elektronika, ale ten zmetkovej př… nový
Prasak 04.02.2011 14:48
Prasak
http://www.diit.cz/clanek/levny-zdroj-za-750-kc-vs -radeon-hd-6950-bylo-nutne-volat-hasice/37740/ .… nový
xtuta 05.02.2011 12:18
xtuta
Jistě. Relativně levné a kvalitní (méně výkonné) zdroje ti utáhnou i celkem nadupanou sestavu. Chtít… poslední
mif 05.02.2011 15:02
mif

:-D Ta diskuse je šílená. Jeden preferuje Hedy, druhý EC, třetí LC-P. Boha jeho, to si ti lidi fakt neuvědomují, že zdroj je to nejdůležitější, co v pecku mají? Taky sokolík, který má rád v bedně chaos

Kabelový management jsem nikdy "nepochopil" - kabely se do skříně vždycky vejdou a zbytečně riskovat horší kontakt (vysoký přechodový odpor) či pak přemýšlet, kam jsem založil zbývající kabely.

je zřejmě smrtelně nemocný pacient. A, in fact, Fortrony už nejsou tím, čím bývaly.

v tomto s Tebou nesouhlasím, mně připadnou odpojitelné konektory rovněž naprostý nesmysl. Těch pár nezapojených drátů vyvazuju do smyčky a kurtuju samovázačákem buď k samolepící příchytce na "stropě" kejsu, nebo k nějaké stojině.

Přechodové odpory jsou fakt sviňa.

Příteli, já nijak nezpochybňuju vznik přechodového odporu u modulární kabeláže, a osobně dávám taky přednost pevným "hadicím" (věř či ne, vyvazování švonců v bedně mi jde na jedničku ;-)). Odpověď toho člověka ve mně ovšem evokovala vrabčí hnízdo z drátů a molexů. Nic víc, nic míň.

Preferoval jsem Enermax, nerad riskuji. Přesto mi 720W (na sestavu předimenzovaný) zdroj za 4 tisíce odešel. Zda to bylo jeho únavou, připojením PC na UPS či aktivaci kurvítka, netuším. Teď tam je 520W Seasonic.

V dalších PC doma (vyložené kancelářské P4/celer low-end sestavy s integrovanýma GK, ZK, >5 let) ani vlastně nevím, co je).

zadny zdroje nejsou dokonaly.

co se tyka Fortronu, tak bych to tak nehrotil, jsou kvalitnejsi nez EC a drazsi nez EC a jsou levnejsi nez treba Enermaxy a taky jsou proste mene kvalitni. Rekl bych ze Seasonic se trochu vymyka, ze neni tak drahej a pritom je dobrej.

Jinak mimochodem i me Enermax (model Liberty - nic levnyho) po 2 letech odesel. Takze dokonalost evidentne neni ani zde.

Ted jsem poridil Thermaltake, slysel jsem na ne taky nadavat, ale uvidim, zatim vypada dobre.

V zivote mi neodesel Chieftec, ale asi nahoda.

Jinak preferuju tez odnimatelnou kabelaz, nikdy se mi nepodarilo dosahnout v bedne tak pekneho pruchodu vzduchu jako s odnimatelnou kabelazi, ale zase ano moznost problemu s prechodovym odporem tu je, vzdycky je to neco za neco. :-/

Moje filozofie je nakupovat "střední třídu", která neohrozí svým případným exitem další komponenty. Takový zdroj pak používám cca 5 let, aby poté odešel "do důchodu" na nějaký méně žravý PC v domácnosti, kde doslouží do konce životnosti tohoto PC (další 2-3 roky).

Pokud hledáš něco "extra," (spolehlivého, trvanlivého) bojím se, že v dnešní spotřební době budeš mít problém, neboť i ty nejlepší značky staví na komponentách, které se dají na trhu sehnat; to, že tlak na nízkou cenu postupně degraduje kvalitu komponent, se projeví, ať se výrobce zdroje snaží sebevíc předimenzovat konstrukci - nekvalitu a vysoké kolísání parametrů součástek lze potlačit jen do určité míry.

Zajímalo by mne, jak jsou na tom zdroje v Dellech... Rukama mi prošly čtyři stolní Delly a dosud jsou všechny v provozu. Nejvíce mne "pobavil" zdroj v Optiplexu GX280 (P4 2,8GHz "prskot"), který nese na samloepce hrdý nápis 220W. Faktem je, že to sestavu utáhlo i s nVidií Quadro FX1400; dostávalo to celkem zabrat, kódování videa, rendering velkých fotek, sem tam staletá hra.
V mém současném Precisionu 470 (2×Intel XEON 3,6GHz... dále viz profil) je dle samolepky (i dle bichle co k tomu byla) 550W zdroj. Made in China, samozřejmě...

vzhledem k hmotnosti tech zdroju si myslim, ze to jsou smecka typu EC. Podporit to mohu trema shorelyma zdrojema z cca. 20 PC, ktere mi v poslednich trech letech prosly rukama, samozrejme mohla to byt nahoda a mnozstvi neni nijak reprezentativni.

i kdeže.. Dell si nechává zdroje vyrábět u celkem renomovaných výrobců. Je fakt, že na první pohled ty zdroje vypadají "čínsky" - obyčejně a levně. Nicméně:

Za ty roky nám chcíply jen dva (pasivní, v plastovém obalu) externí zdroje pro SFF skříňky a jeden 700W zdroj u pracovní stanice těsně před koncem záruky (a ten teda jede téměř na hranicích svých možností).

Jinak u stovek PC naprosto OK.

to mi připomíná tu letitou příhodu, kdy Velká Modrá si u žabonců objednala nějaké karty, stím, že mají určité procento poruchovosti tolerováno. To perfekcionističtí Japonci tenkráte neznali, tak jim dodali 100% naprosto bezkazových karet+ jim přibalili speciálně vyrobené procento špejdů.:))

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru