Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ext JS 4 Developer Preview

Dnes spoločnosť Sencha uvoľnila preview štvrtej verzie svojho vyspelého javascriptového frameworku Ext JS pre vývoj aplikácií spúšťaných v prehliadači.

Pre vývojárov prinesie Ext JS oproti predchádzajúcej verzii jednoduchšiu integráciu vďaka tomu, že Ext JS 4 je úplne sandboxované, t.j. neupravuje natívne objekty a ani sa nespolieha na globálne premenné. Definované triedy sú konzistentne rozdelené do balíkov a menných priestorov, takže je možné ich ľahšie nájsť. Pri prechode z verzie 3 má vývojárom pomôcť vrstva, ktorá zabezpečuje kompatibilitu staršieho kódu s novšou verziou Ext JS.

Najsilnejšou stránkou Ext JS sú komponenty. Používatelia sa môžu tešiť na nový balík pre kreslenie a grafy, ktorý využíva SVG, Canvas a VML. Práca s údajmi sa tiež dočkala významných zmien. Nová trieda umožňuje jednoducho ukladať dáta lokálne s využítím HTML5 localStorage. Výrazne sa zjednodušila štruktúra Gridu, ktorý je asi najdôležitejším prvkom v celom Ext JS. Vďaka inteligentnému renderovaniu iba nevyhnutných elementov je dokonca Grid výkonovo rýchlejší ako ListView z verzie 3.

Zjednodušilo sa aj prispôsobovanie výzoru. Na generovanie štýlov je použitý Compass, ktorý používa Sass pre definovanie štýlov. Sass rozširuje CSS3 o premenné, vnorené pravidlá, dedičnosť pravidiel a mnoho ďalších vlastností. Vďaka tomu sú v novej verzii Ext JS jednoduché najmä zmeny farieb, kde stačí zmeniť len definíciu farby na jednom mieste.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné komentáře.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru