Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Klamava reklama Okaye

Neviem ci mozem verit tym 60W, ale dajme tomu, tie 5.5W budu mozno ako 40W a v reale mozno este menej, co nestaci - minimalne na urcitych miestach, radsej budem setrit oci viac a prirodu menej (halogenkami) ako naopak.

K vydrzi, po prve BFOP (ukradnem si to ;-) ) tomu neveri a po druhe, ked su niekde zle spravene rozvody tak vydrzi LED mozno kratsie ako bezna ziarovka - a zle rozvodu su...

Dalej taky BFOP si urcite rozmysli ci da za jednu ziarovku 45 korun alebo 45 Eur a hlavne v dome kde je tak 30 ziaroviek to je 45x30 = 1350 Eur, vyse 40 000 Korun, naraz to je vela a hlavne sa tazko overuje ze ziarovka vydrzi napr. tych 13 rokov.

Kazdopadne ja som za LED, v niektorych situaciach, ale prave koli tomu ze dnes uz kazdy klame (vratil som sa na chvilu k teme ;-) ), ludia uz nikomu neveria a neuveria ani tomu ze im ziarovka vydrzi 13 rokov. Ja by som to riesil napr. 10 rocnou zarukou, ak ziarovka dosluzi skor, vymeni sa zadarmo, to by pomohlo IMHO - ked to moze robit KOSS - ten dokonca dava dozivotnu zaruku za minimalny manipulacny poplatok, preco nie vyrobcovia ziaroviek, hlavne ked ich cena je podobna sluchadlam.

Este k stmievaniu a usporam - ako som uz pisal, halogenka (aspon ta moja) setri 30%, usporne asi 80%, LED mozno viac, ale tie sa nedaju stmievat (az na vynimky - doslova PAR a tam je cena uz vazne neekonomicka), takze mam bud silne alebo slabe svetlo, pri halogenke ale mozem stmievat, takze ked potrebujem slabe, spotrebuje sa este menej energie a vtedy je uspora nie 30 ale napr. 60%, takze hned su to ine cisla a ked sa pripocita, alebo skor odpocita cena ziarovky tak je na tom halogenka velmi dobre.

Kazdopadne, viem ze niekde sa hodi viac LED, niekde usporna a niekde halogenka, len som chcel vysvetlit vyhody halogenky.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality