Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Klamava reklama Okaye

Ked to je niekomu vela tak nech si to kupi na splatky, boze moj.
Z mojho vypoctu (a to som este schvalne ubral na cene elektriky, ja platim v D 0.20/kWh) je snad jasne ze 50eurova ziarovka sa vrati na ucte za elektriku uz po nejakych 5000 hodinach a to je snad ta LED este v zaruke.
Teoreticky LED elektronike nemaju preco vadit zle rozvody (tej elektrnike je to absolutne uprdele jake mas rozvody, teoreticky moze bezat od 20V do 1000V :) prakticky asi nie lebo vyrobcovia setria, ale paradoxne presne naopak zle rozvody vadia obycajnym ziarovkam (viem lebo v SR panelaku musim menit obycajne snad aj kazdy rok-dva a uz mi to leze na nervy si tam dam asi LEDky a dufam ze bude na 20rokov pokoj :)
Otazka je len kvalita elektroniky v tom, ked si budes kupovat philips alebo toshiba a nie nejake cinske kraksne z tesca, tak je predpoklad ze to vydrzi (garantovat sa to enda ale mohli by fakt davat aspon 3roky zaruku to by malo aj stacit aby sa zaplatila ta LED ziarovka).

Co sa tyka sily svetla mozes si to skusit v slusnom obchode, resp. v slusnom obchode (conrad apod) v D su na regali na ukazku z kazdeho modelu jedna rozsvietena. Ja som este tieto 8W nepozeral lebo som na to nemal cas a su relativmne nove (ca pol roka) ale novinari pisali ked to toshiba predstavila ze to je na nerozoznanie od 60W ziarovky, tak neviem preco by kamali (ale mohli mat subjektivne oklamany pocit z toho ze boli v uzase :D).

Keby radsej do vecernych sprav novinari davali taketo veci (skusenosti s novinkami apod) namiesto kadejakych pi** ze ktory dement politik na koho co povedal :)

P.S. a uspornu ziarivku do toho vobec neplet, to je totalne nepodarena technologia (obsahuje vysoko jedovatu ortut, na rozsvietenie potrebuje vyse minuty, ma nahovno svetlo, blika, a casom slabne). T.j. tych 80% uspory je irelevantnych ked to je nepouzitelne.
P.S.2. stmievanie LED je technologicky velmi jednoducha vec, keby ten stmievac bol priamo na ziarovke a nie vo vypinaci. Preto je problem so stmievanim ale verim tomu ze sa to v buducnosti poriesi nejakym standardom pre stmievace vo vypinaci.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality