Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Televize cenzurují Simpsonovi kvůli japonské Fukušimě

Sucitit s Japoncami?
Oni nesucitia s japoncami ale so svojimi divakmi. Mimochodom v nemecku je momentalne kvoli jadrovkam dost celospolocneske pozdvihnutie ptz uz par rokov mali schvaleny zakon (plan) ze tusim do 2015 sa vypnu vsetky jadrovky v D (a je ich 17). Ale sucasna vlada ako na potvoru pred 3mesiacmi ten zakon zrusila a predlzila aj starym kraksnam spred 1980 (ktore nevydrzia ani pad lietadla) zivotnost o 10-15rokov ci kolko. No a teraz ich zas na 3mesiace rychlo odpojili zevraj na "preskumanie bezpecnosti" :-D Proste neni vhodne este aj aby v Simpsonovcoch cosi vybuchovalo ide to uz ludom aj na nervy :)

Pritom kazdy dobre vie, ze jadro vypnut nemozeme
ale mozeme. Nie naraz ale relativne rychlo napr. do 5-10rokov apod (kym sa vybuduju vyrovnavacie nadrze pre alternativne zdroja apod) za predpokladu ze sa zacnu tie miliardy strkat do alternativ a nie do nezmyselneho jadroveho nezmyslu. Vies kolko stoji upgrade jadrovky na vyssiu bezpecnost? Vies kolko stoji likvidacia odpadu? nie, lebo to zatial negvie nikto ptz to nikto ani nevie zlikvidpovat, a na skladovanie toho svinstva budu platit dane este aj tvoj pravnuci. Keby sa vsetky tie prachy daju do alternativ.zdrojov tak mozes jadrovky vypnut. Ale jadrova lobby masti kapsy politikom takze nema kto rozhodnut ze vypnut.
P.S. kdesi som cital ze keby mali prevadzkovatelia jadroviek investovat na upgrady jadrovky na nejaku fakt poriadnu bezpecnost, tak by tie jadrovky radsej sami vypli ptz by sa im to financne neoplatilo :-D

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality