Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Televize cenzurují Simpsonovi kvůli japonské Fukušimě

Seriál Simpsonovi, kde se často žertuje o jaderné havárii, se rozhodly některé televizní stanice dočasně stáhnout z vysílání. 'Závadné' díly zmizí z obrazovek například v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku. Televize tak činí v reakci na současnou situaci v japonské elektrárně Fukušima....

http://www.lidovky.cz/televize-cenzuruji-simpsonov y-kvuli-japonske-fukusime-pkf-/ln-media.asp?c=A110 328_160230_ln-media_glu

loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jojo, protože by to napáchalo strašně škody. Achjo.
shark.jd 29.03.2011 17:56
shark.jd
Zase tie vychodne komplexy z nejakej cenzury. Rozmyslaj logicky: keby si mal niekoho znameho alebo r…
MM.. 29.03.2011 18:22
MM..
Souhlas
manas 29.03.2011 18:25
manas
Nesouhlas, chtěl jsem něco napsat, ale nemám sil. Jdu hledat Gaigera
Redsnake 29.03.2011 18:26
Redsnake
Dobre ked nesuhlas tak podme sa hadat ze kolko % ludi prepne na iny kanal lebo nevysielaju nejaku ko…
MM.. 29.03.2011 18:30
MM..
Nemyslím si, že by dělali nějaké analýzy. Prostě si jen spočítali, že nemá smysl nic riskovat. Kolik…
Redsnake 29.03.2011 18:33
Redsnake
Analyzy delaju v jednom kuse. A pisali snad ze tych simpsonov daju ale inu cast, nie? Nikde nepisali…
MM.. 29.03.2011 18:34
MM..
Do toho já nevidím. i když zajímalo by mě, jak můžou udělat průzkum, kolik lidí se kouká na jejich T…
Redsnake 29.03.2011 18:41
Redsnake
Maju tzv "vzorkovu dedinu" napr. niekolko tisic domacnosti (asi dobrovolnici ja neviem) kde je setto…
MM.. 29.03.2011 18:43
MM..
Ten settopbox se jmenuje peoplemetr
manas 29.03.2011 18:47
manas
Presne tak, jmenuje se to peoplemetr " Elektronické měření sledovanosti televize. Poprvé u nás v roc… poslední
AZOR 03.04.2011 14:06
AZOR

Zase tie vychodne komplexy z nejakej cenzury. Rozmyslaj logicky:
keby si mal niekoho znameho alebo rodinu v japonsku, a videl by si taky "serial" co by si urobil? Znechuteny by si to prepol. Styky s japonskom moze mat a mozno aj ma mnoho ludi aj v krajinach o ktorych je rec. Alebo to proste len mnoho ludi povazuje momentalne za nechutne, a prepne to na iny kanal. A myslis ze nejaky kanal chce aby si prepol na konkurenciu? Z coho myslis ze ziju tie kanaly, ze si vysielaju len tak sami pre seba?

Dobre ked nesuhlas tak podme sa hadat ze kolko % ludi prepne na iny kanal lebo nevysielaju nejaku konkretnu cast Simpsonov (ale namiesto nej vysielaju inu), oproti tomu ze kolko % ludi by preplo keby vysielali tu "nevhodnu" cast.
Oni si v tom Pro7 analyzy sledovanosti urcite urobili, a vysledok analyzy sa vieme dovtipit, ked sa rozhodli nejake casti nevysielat.

Nemyslím si, že by dělali nějaké analýzy. Prostě si jen spočítali, že nemá smysl nic riskovat. Kolik lidí na jejich kanál kouká kvůli simsňákům a když je zrušej, přijdou o pár diváků. Daň za to, že nebudou kontroverzní. Imho by se ale člověk kterého pohoršuje kreslený seriál měl nechat lehce proklepnout doktorem.

Maju tzv "vzorkovu dedinu" napr. niekolko tisic domacnosti (asi dobrovolnici ja neviem) kde je settopbox ktory zaznamenava jaky kanal je momentlane zapnuty a odosiela to do nejakej centraly. Videl som to v jednej reportazi.

P.S. a hovorili tam ale ze maju dost problem zistit ze kedy je TV zapnuta a nikto nepozera, tak ze skusali dat do STB kamery, ale po tom co vsetko na tych kamerach videli sa rozhodli tie kamery zrusit :-D

Presne tak, jmenuje se to peoplemetr
" Elektronické měření sledovanosti televize. Poprvé u nás v roce 1997. Dnes v 1333 domácnostech, kde mají a sledují televizi. Peoplemetr zaznamenává, kdo se dívá na televizi, kdy, jak dlouho a na jaký program. Každé zmáčknutí na dálkový ovládač se ihned zaznamená. Každou vteřinu. Po dvaceti změnách odchází záznam jako SMS do centrálního počítače. V šest hodin ráno je stop stav. Výsledky z uplynulých 24 hodin odcházejí zákazníkům. Ti s nimi pak mohou podle libosti pracovat - vyhodnocovat sledovanost podle pohlaví, věku, vzdělání... Výsledky peoplemetru platí a odebírají členové ATO - Asociace televizních organizací -, což je Česká televize, Prima, CET 21 (NOVA) a Asociace komunikačních agentur.

Zdroj: http://revue.idnes.cz/jsem-peoplemetr-0j5-/lidicky .aspx?c=A020502_141439_senzace_dip"

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...