Předmět Autor Datum
MS zatiaľ nevydal svojich minimálne 30 záplat pre IE9 a už robí ďalší deravý beta produkt... Ešteže…
pme 20.04.2011 14:57
pme
Co je tak špatného na IE9? Nemohu tedy soudit zda má bezpečnostní chyby, jelikož jsem sám žádné nesp…
martin.developer 21.04.2011 14:41
martin.developer
protoze windows sux, linux ruleez! ie sux, firefox rulez! Je to ted proste v mode. A tak pod kazdym…
vzklp 21.04.2011 15:18
vzklp
1. Nikdy nedotiahne veci dokonca. Napr. IE7 mal dodržovať všetky štandardy (články o tom hľadať nebu…
msx. 21.04.2011 17:06
msx.
na druhou stranu a to rikam jako dlouholety uzivatel Firefoxu - zlaty IE9 proti te zmrsenine, kterou…
RedMaX 21.04.2011 20:48
RedMaX
1. Standardy jsou jistá slabost starých IE, u nového IE9 je to dle mého názoru už velice dobré. 2.…
martin.developer 22.04.2011 00:04
martin.developer
ja zase nerozumim tomu bodu 3. Pokud vim, tak Windows Vista byly vydany v roce 2007, tedy pred 4 let…
Redmarx N 22.04.2011 09:40
Redmarx N
U bodu 3 jsem se bavil o situaci že IE9 není funkčí na Windows XP. A Windows XP byly prvně vydány v…
martin.developer 22.04.2011 12:02
martin.developer
Uh... ty jo, uz mame internetovy obsah tak narocny, ze to nestiha procesor a musi to jit pres gpu..
JR_Ewing 22.04.2011 12:14
JR_Ewing
Pokud Vás to zajímá k čemu to vlastně je a jiné, tak doporučuji přečíst http://blogs.msdn.com/b/ie/a…
martin.developer 22.04.2011 12:26
martin.developer
Nevim za jakych podminek ty testy byly porizovany, protoze ty tam nejsou nikde uvedeny, ale me ve fi…
JR_Ewing 22.04.2011 14:03
JR_Ewing
Onehda jsem si tu rejpnul do flega, ze jeho Opera jeste neobsahuje hardwarovou akceleraci narozdil o… poslední
Redmax N 23.04.2011 13:41
Redmax N
Ovsem to neni pravda: Nemuzes jako rozhodne datum zminovat prvni vydani Windows XP tedy 2001, ale po…
Redmax N 23.04.2011 13:36
Redmax N
4. Previazanosť so systémom. Ak chytím vírus cez IE, tak sa mi to môže odzrkadliť aj v Exploreri pri…
kmochna 22.04.2011 12:39
kmochna

1. Nikdy nedotiahne veci dokonca. Napr. IE7 mal dodržovať všetky štandardy (články o tom hľadať nebudeem), potom to mal IE8 a teraz vraj IE9. Potom to bude mať spĺňať IE10 a takto dokola.
2. Nie je multiplatformový. Keď sa na jeden prehliadač naučím, na druhom systéme chcem tiež používať ten istý. Navyše mi táto vlastnosť Firefoxu umožňuje presúvať záložky z Win do Lin, resp. naopak.
3. Vynucujú si ním nákup nového hardvéru. IE9 už nebeží na XP a IE10 nepobeží na Viste.
4. Previazanosť so systémom. Ak chytím vírus cez IE, tak sa mi to môže odzrkadliť aj v Exploreri pri práci s diskami. Dalo by sa povedať IE nikdy nespí. Uvediem iný príklad pre vysvetlenie. Nakazím Firefox vírusom, čo bude poškodzovať len FF (to je len príklad). Ale budem mať istotu, že ak FF nespustím, vírus bude v inkubátore a v počítači nenastane bordel. Pri IE si človek ničím nemôže byť istý.

Viac dôvodov prečo nie ma nenapadá.

1. Standardy jsou jistá slabost starých IE, u nového IE9 je to dle mého názoru už velice dobré.

2. Jakožto prakticky Windows only uživatel (virtualizovaný Linux pro testování aplikací nepočítám) mě multiplatformnost netíží, ale chápu že tohle může být pro určité lidi problém. Ale taky si myslím že je to zcela logické.

3. Osobně moc nechápu kdo může v dnešní době fungovat na 10 let starém OS. Jak z pohledu bezpečnosti tak z pohledu technologií a funkcí toho OS. Jako jediný důvod možná může být Windows XP only aplikace, ale to se dá řešit přes virtualizaci a pomocí XP Mode je to elegantní, nebo slabý HW, ale neznám moc lidí (prakticky nikoho) co by dneska neměli HW na plynulý chod Windows 7.

4. Toto co popisujete mi přijde že mluvíte o ActiveX prvkách. Ale tohle je většinou problém uživatele že nainstaluje něco co nezná. U některých aplikací je ale potřeba větší přístup než-li jen Flash,Silverlight či hodně fabulovaný HTML 5. Takže se to často dneska řeší přes Javu a aplikace, které jsou stavěné jen pro IE to mají řešené právě přes ActiveX.

Takže těžko říci kde je problém. Z mého pohledu je IE9 kvalitní a konkurence schopný prohlížeč.

ja zase nerozumim tomu bodu 3. Pokud vim, tak Windows Vista byly vydany v roce 2007, tedy pred 4 lety, do te doby se pocitace prodavaly s Windows XP, tedy tento system je 4 roky stary, urcite ne 10 let!!! Neznam zase az tak moc lidi, kteri si kupuji novy PC kazde 4 roky, tedy MS svym vydavanim weboveho prohlizece pouze pro nejnovejsi system "odsuzuje" vsechny bezne uzivatele (neporizujici si nove PC kazdou chvili) k pouzivani bud stareho IE nebo k pouzivani webovych prohlizecu od konkurence. A prave proto vidim pro bezneho uzivatele jako idealni pouzivat konkurencni prohlizec, na ktery si uzivatel zvykne a muze jej pouzivat klidne deset let bez jakyhkoli omezeni.

U bodu 3 jsem se bavil o situaci že IE9 není funkčí na Windows XP. A Windows XP byly prvně vydány v roce 2001 afaik.
Jedná se o to že GPU vykreslování v IE9 je řešeno přes DirectX 10 API (přesněji přes DirectX 2D). A to je problém. IE10 bude využívat nových verzí knihoven z DirectX 11, které nejsou zase v Windows Vista.

Nevim za jakych podminek ty testy byly porizovany, protoze ty tam nejsou nikde uvedeny, ale me ve firefoxu na linuxu na notebooku, s vyrazne nizsim vykonem nez je uvedeny 64 obrazku kmita naprosto v klidu 60fps a procesor pritom jeden na obe jadra na 50%, GPU bohuzel nemam kde videt jeho zatez. Nejaka tam bude, protoze mam akcelerovany desktop.

Takze nevim kde delaji soudruzi chybu. Kazdopadne pouzit GPU pro prohlizec je podivna uchylnost a udavat to jako duvod k prechodu na novy OS je fakt logicka blbost.

Onehda jsem si tu rejpnul do flega, ze jeho Opera jeste neobsahuje hardwarovou akceleraci narozdil od IE a Firefoxu, ale je to samozrejme pro soucasne vyuziti webu naprosto nepodstatne. Docela bych se vsadil, ze nez bude web na takove urovni, aby tuto "feature" vyuzil, tak se jeste dockame nekolika verzi IE a Firefoxu.

Ovsem to neni pravda:
Nemuzes jako rozhodne datum zminovat prvni vydani Windows XP tedy 2001, ale posledni rok, kdy jsi k PC koupil Windows XP, protoze zadny novejsi system v te dobe nebyl a to je 2007!!!

Ale dobre Microsoft tvrdi, ze zmeny v jadre systemu byly tak velke, ze neslo do Windows XP zakomponovat DirectX 10 a novejsi, dobra budeme tomu verit, ale Windows Vista i Windows 7 shodne obsahuji DirectX 11, navic jsou to tak podobne systemy, ze absolutne nemuze byt duvod (krome marketingoveho), aby jakakoliv verze DirectX 11, ktera bude fungovat ve Windows 7, nefungovala ve Windows Vista. Jedine co me napada muze byt, ze MS jeste vytvori nejakou betu Windows 8, kterou zakomponuje do Windows 7 a nazve to Windows 7 Service Pack 23 (podobne jako ve Windows XP) a zmeni jadro systemu, nasledne treba DirectX 12 budou fungovat jen na teto bete Win8 a Windows 8, to je mozne, ale neseriozni, jsme ale uz nejak na podobne chovani Microsoftu zvykli, tak to jeste budeme obhajovat, ze ???

4. Previazanosť so systémom. Ak chytím vírus cez IE, tak sa mi to môže odzrkadliť aj v Exploreri pri práci s diskami. Dalo by sa povedať IE nikdy nespí. Uvediem iný príklad pre vysvetlenie. Nakazím Firefox vírusom, čo bude poškodzovať len FF (to je len príklad). Ale budem mať istotu, že ak FF nespustím, vírus bude v inkubátore a v počítači nenastane bordel. Pri IE si človek ničím nemôže byť istý.

když se kouknu na tohle:
[5714-ml-ie-jpg]
tak vím, že tvé tvrzení nemá reálný základ. podřízené iexplore s nízkým mandatory labels nenakazí nic, protože se nikam nedostanou.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru