Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Operační systémy z internetu

Mel bych k tomu jen dve vyhrady:

1) svoje data nikdy neopusti moji sit do mista, o kterem nevim vubec nic

2) lokalni periferie nebudou fungovat, jedine, ze by pod tim bezel lokalni operacni system, do ktereho se docpou ovladace a on bude poskytovat lokalni periferie cloudovemu operacnimu systemu nekde ve vzdalene farme. No, uz vidim, jak uzasne rychle to bude tisknout na tiskarne za 1500 (bez procesoru), kdyz soubor poleti nekam na server a z nej "nekodovane" zpet na tiskarnu :-D. Flesky, fotaky (no, to bude zuzo prohlizet si stovky 5MB fotek (fotka poleti na server, ktery ji zpracuje a posle obraz zpet na klienta), scannery (ze scaneru tecou data bod po bodu), to vse bude veliky problem, nemluve o specialnim hardware.

Nene, tohle je minoritni alternativa, nikoli konecne reseni.

Private cloud je ale docela sympaticka myslenka, kdyz je vse propojene lokalni rychlou siti, tiskarny a scennery jsou sitove, takze terminal slouzi jen jako zobrazovaci jednotka. Pro vnitrofiremni prostredi naprosto skvele, nikdo si nemuze odnest citliva data na flesce, ITaci nemusi obihat milion uzivatelu pri problemu atd.

VMware View dokonce umoznuje pracovat offline, proste si vzit svuj "pocitac" s sebou. Po pripojeni zpet do site se Image disku sesynchronizuje zpet na server a pracovnik muze v klidu usednout k uplne jinemu pocitaci, a bude to opet jeho pocitac se vsim vsudy. Zadne profily jinych uzivatelu, zadne reseni prav, bude to jeho pocitac.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality