Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Unikátní počítač je velký jako USB flashdisk a stojí 500 korun

Byla založena za účelem rozvoje počítačového studia a dala si za cíl vyvinout extrémně levný počítač, který by mohl sloužit i méně majetným studentům k programování či běžné práci v textových editorech.
Ked chce niekto len internetovat alebo pisat si emaily apod (IMHO 50% beznych userov, alebo nejaky v afrike co zaraba 1 dolar mesacne) tak nebude potrebovat kupovat notebook za 10tisic ale staci mu toto za 500 korun. Z jednej strany strci monitor a z druhej strany klavesnicu (mys strci do USB hubu v klavesnici). Len by to muselo mat vstavany flashdisk na nejaky ten linux, to by mohol teoreticky uz predajca predavat s nejakym predinstalovanym linuxom.
Pouzitie si to najst moze.

BTW. par historickych perliciek k nazorom o buducom praktickom pouziti cohokolvek:
Kedysi davno pan Heinrich Rudolf Hertz popisal radiove vlny a bezdratovy prenos, tak to zakoncil udajne asi ako ze tie vlny su v praxi uplne k nicomu :)
Kedysi davno v historii pocitacov sa ktosi v nejakej firme (uz neviem ci v IBM alebo inej neviem to uz najst) vyjadril asi tak ze celosvetovy dopyt po osobnych pocitacoch neprevysi desiatky kusov. No, sekol sa len asi tak o 10 radov :-D

P.S. ja osobne si dokonca dovolim prognostikovat ze taketo malicke a setrne vecicky sa rapidne rozsiria (da sa to pripojit aj k TV a bezdrat klavesnica na gauc) a wintel platforma (tie huciace krabice) sa casom dost silne zredukuje. Netvrdim ze konkretne toto, ale vseobecne takmer kazdy mesiac vznika nejaka nova konkurencia tym dnesnym huciacim krabiciam.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality