Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Android se topí v potížích. Může kvůli nim ztratit dobyté pozice

Tak když si to člověk vezme:

Windows Mobile - měl jsem na telefonu asi dva roky. Verzi 6.1 a později 6.5 na HTC HD2. Systém to špatný nebyl, všechno fungovalo, fungovalo to dobře, ale o stabilitě se teda opravdu mluvit nedá. HD2 hardwarově zrovna šunt není, a přesto systém úplně plynulý nebyl. Aplikací a her oproti Androidu krutě málo.

Windows Phone - nový OS, spousta funkcí zatím chybí, má ještě čas.

iOS - nepřekousnu tu neskutečnou NEpřizpůsobitelnost (žádné základní obrazovky, ale rovnou menu bez možnosti větších úprav), chybějící mass storage, nutnost debilního iTunes, jejich konektor si v 21. století, když je tu microUSB, můžou nechat (takhle doma v autě používáme jednu nabíječku na všechny telefony). Poměr cena/výkon špatný. Nadruhou stranu je to systém rychlý, stabilní, v hodně ohledech daleko před konkurencí, takže kdyby se odstranilo pár zásadních ALE, je to pro mě hodně povedený systém.

Symbian - funguje, rychlost slušná, občas záseky a nestabilita. Telefon se Symbianem, se mi zdá, vybalíte z krabice a všechno tam funguje parádně. Jak si ale chcete telefon přizpůsobit, je to špatný. Dnes už je ohlášen konec vývoje, takže s aplikacema to bude zlý. Symbian mi spíš přijde jako takový pracovní OS, a proto v dnešní generaci lidí tak propadá. Jeho kvality to ale nesnižuje.

Android - mladý systém, přesto dnes jednička. Největším problémem je rozšířenost a existence na obrovském množství hardwaru (od čínským napodobenin, až po současnou špičku telefonů od HTC a Samsungu). Když telefon poprvé zapnete, vše funguje, vše funguje dobře, ale žádný nadstandard vás nejspíše nečeká. Když si člověk vyhradí trošku času, začne si s telefonem hrát, dokáže ho vyladit takřka ve všech směrech a dostat se daleko před ostatní OS. Rychlost systému na stejném telefonu oproti Windows Mobile je veliká, stabilitou takžé vede. Aplikací existují mraky, ale je to vykoupeno tím, že aplikaci může napsat kdejaký ťunťa a prostě se stane, že aplikace začne způsobovat nestabilitu.

Nyní mám HTC HD2, kde bylo původně WM6.5. Na ten samý telefon jsem nahrál ROM s Androidem a pozoruju hodně rozdílů na stejném železe:

- telefon je daleko rychlejší
- za dva měsíce používání jsem ani jednou telefon nemusel restartovat stylem vyndavání baterie. Maximálně nějaká aplikace napsala, že neodpovídá a že je jí třeba ukončit (WM6.5 se při stejném používání zasekl tak jednou za týden)
- neskutečné množství aplikací a her oproti WM
- ten systém je takový dotaženější, logičtější, přizpůsobivější. U WM jsem občas hledal, co a jak udělat. U Androidu je to daleko snažší.
- zatím neexistuje navigace, která by se vyrovnala iGO 8 na Windows Mobile
- výdrž baterie je přibližně stejná. Teleon s Androidem žere více baterii ve "standby modu", ale při používání a brouzdání na wifi žere zase méně. Celkově to vyjde nastejno.
- Windows Mobile šly v hodně ohledech přizpůsobit, ale na absolutní svobodu Androidu to nemá.
- v Androidu již plně funguje Flash díky Opeře 10.1 (na WM byla jen Opera 10 a nebylo to ono)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality