Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Velký bratr na netu v CR

alebo


Demokratická strana (DS) vznikla v září 1944 v době slovenského národního povstaní. Mezi její zakladatele patřili Ján Ursíny, Jozef Lettrich, Martin Kvetko, Fedor Hodža a Ján Lichner. Pod její značkou se před volbami v roce 1946 sjednotily demokratické síly. Ve volbách Demokratická strana na Slovensku zvítězila se ziskem 62 % hlasů. Nástup komunistů v roce 1948 znamenal její konec. Většina předních funkcionářů DS emigrovala do zahraničí. Byli mezi nimi i Jozef Lettrich, Marián Kvetko a Fedor Hodža. Ti, kteří zůstali v Československu, byli komunisty vězněni a pronásledováni. Ze zbytků strany byla vytvořena Strana slovenské obrody, která tvořila součást komunisty kontrolované Národní fronty. Komunisté tak vytvářeli zdání demokracie.
tolko k tym "volbam" (.. to asi mal stalin plan ze ked vyhra komunista tak ok a ked nevyhra tak ich vsetkych pozatvarame s kalasnikovom pri hlave a ostanu len komunisti :D)

P.S> inac bez srandy kopec dokumentov je o tom jak stalin uz pocas vojny si narokoval celu vychodnu europu, nejake volby a ine srandy sa daju povazujovat len za divadlo, jak to cele dopadne bolo jasne uz davo a nezavisle na vysledku nejakych volieb.
Citat sa da napr. narychlo najdene tu http://spravy.pravda.sk/stalin-ziskal-vychod-europ y-armadou-a-sarmom-fn4-/sk_svet.asp?c=A100507_2243 56_sk_svet_p23
Na východnú a strednú Európu už vrhal Stalin pridlhý tieň. Západ si uvedomoval, že to dokázal aj činmi. Britské a americké ministerstvá zahraničných vecí dobre vedeli, že masaker poľských dôstojníkov v Katyni spáchal sovietsky režim. Nehovorili o tom verejne, aby sa ešte viac nepoškodili vzťahy so ZSSR. A keď sovietske jednotky čakali, kým Nemci v krvi utopia povstanie vo Varšave, Roosevelta a Churchilla to šokovalo.
- zrejme aby znicil celu politicku elitu a mohol tam dosadit vsade komousov.
Jediná možnosť, ktorá zostávala, bolo postaviť sa silou proti Sovietskemu zväzu. Nad tým v roku 1945 seriózne nikto neuvažoval.
Stalin sa okrem toho mimoriadne obával toho, že Nemecko opäť povstane, možno o 15-20 rokov, a bude nebezpečné. Zjednodušene vravel, že preto potrebuje nárazníkové pásmo.
- tym bola myslena vych.europa. atd atd

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality