Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Orwell continues...

Ludom, ktori su IT analfabeti a vecer pozeraju NOVU ale Markizu sa nedivim, ze takymto spravam veria. Ale od ludi co maju aku taku IT odbornost by som ocakaval triezvejsi nazor. Ja rozumiem, ze spiklenecke a vselijake ine tajomstvom opradene teorie su velmi popularne, ale co tak sa pre zmenu drzat zdraveho rozumu?
Z clanku vypichnem zopar veci.
1. Nadpis - uz tu sa zavadza, urady rozsirili do pocitacu lidi...preboha a ako by to celoplosne rozsirili? Kazdy kto sa moce okolo IT predsa vie, ze americke filmy, kde sa hacker nabura do CIA za 1min len preto, ze nanho niekto mieri pistolou su rozpravky. Tak preco tu tliachate a beriete toto ako fakt? O ziadnom celoplosnom rozsireni nemoze byt ani rec. Dokonca nakazit cielovy 1 pocitac je velmi tazke. Nieco ine je poslat trojana Marienke, co klika na kazdu prilohu v maily a kazdy odkaz na FB, nieco ine dostat ho do pc, o ktore ma policia napriklad zaujem a kde je predpoklad, ze jeho majitel ju opatrnejsi.
2. Univerzalnost takehoto programu - program bol vyvinuty v 2007 roku a zazracne funguje dodnes? Na vsetkych systemoch? Aj na linuxe a Mac OS? Aj na Vistach a 7? Aj po aplikovani SP? Chcem taky program vidiet, to museli byt fakt borci, co nieco take vyvinuli.
3. Nejaky pravnik nejakeho zlodeja tvrdi, ze mu to tam dali colnici. Preboha ako? Donutili ho nalogovat sa s admin uctom do systemu a potom ho poslali na zachod nenapadne? Alebo nabootovali z flasky a nakazili mu MBR? Same rozpravky a zvasty.
4. Celoplosne sledovanie ludi. Vie si vobec z vas niekto predstavit, kolko techniky a ludi treba na zber a analyzu dat z jednho pc? Kolko z 10 a kolko z 1000? Mate vy predstavu, co by musel hocijaky stat alebo institucia vynalozit za prostriedky, aby sledovalo celoplosne co i len urcitu skupinu? Ja ako ISP mam zo zakona povinnost logovat pristupy uzivatelov, cize som vytvaral log v tvare cas, zdrojova ip, cielova ip a tieto logy mi zaberali mesacne desiatky GB, cize som ich musel archivovat. A to hovorim o cca 200 uzivatelov a uplne primitivnom logovani. Ziadne udaje o dlzke session, ziadne nahravanie komunikacie.
5. Mozem pokracovat do aleluja, pozor netvrdim, ze policia alebo iny statny organ nesleduje vybranych ludi, ale tak to predsa robila vzdy, kedysi nasadenim spiclov, odpocuvanim telefonov, dnes sa snazia sledovat aj elektronicku komunikaciu. Ale nahovarat si, ze sleduju zrovna mna mi pride ako nafukovanie a zabudanie na fakt, ze kazdy z nas je len 1 z miliardy nepodstatnych panacikov na tejto zemi.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality