Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Proč máme v Česku předražené telefonování? Splácíme 3G sítě v Evropě...

To je riadny obrat. Pamätám sa, pred asi 8 rokmi som napísal v jednej diskusii, že ako je to na figu, že nemáme CLIP zadarmo, ale aspoň máme sekundovú tarifikáciu. Nejaký Čech mi odpísal, že či musíme strácať drahocenný čas tým, že zisťujeme, že kto volá. No v podstate tá sekundovka je lepšia než ten CLIP.

Dnes je to už inak. CLIP je zadarmo, sekundovka ostala a po príchode O2 začali postupne všetci operátori znižovať aj ceny. V Čechách ešte aj cenovo výhodný Oskar zvýšil ceny s novým menom Vodafone.

No dnes nariekame, že LTE nás opäť obchádza a O2 odmieta pokrývať Slovensko 3G sieťou, hoci zvyšní dvajauž pokrývajú hlavne dediny. A paradox je, že slovenská dcéra je najlacnejší operátor naproti najdrahšej českej matke.

Na to celé platí jediná veta, ktorá platí v obidvoch krajinách. Slovensko / Česko je špecifický trh. Špecifický rozumej zaplatia a nefrflú.

Ale tak v Čechách sa nájde aj niečo čo je lepšie než u nás. DSL internet pod 8 Mbps nejde. Hoci u nás sa už niekoľko rokov rýchlosť nezvyšuje a Telekom ani nové technológie neplánuje.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality