Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 140 milionů iPhonů, Androidů a Blackberry v sobě má špionský software

Ja cetl jen tu zpravu, na kterou je tady odkaz. Pokud si v ni nevymysli, tak pisou tohle

Eckhart upozornil na to, že aplikace funguje jako škodlivý software, protože je utajená, nelze ji odstranit ani zastavit její běh. Carrier IQ shromažďuje velké množství informací včetně znaků napsaných na klávesnici přístroje a sleduje i data přenášená zabezpečeným připojením.
MM spouste veci, ktery se programovani tykaji rozumis, ale tvoje nazory na nektery veci jsou proste, slusne receno divny. Vic se k tomu uz nevyjadruju, protoze bysme stejne k nicemu nedospeli.
Takze podle tebe aplikace, ktera si "len robi interni logy" by mela logovat stisky znaku z klavesnice a sledovat data prenasena zabezpecene? Jestli tohle jsou interni logy, tak at si takovy programy strci do prdele. Stejne tak, jako to melo Sony s jejich smejdem rootkitem, ktery se ti bez ptani a skryte instaloval po spusteni CD se hrou. Nikdo a znovu zdurazuju nikdo, mne nebude a naivne doufam ze ani nemuze do myho pristroje instalovat neco co je skryty, dela to kdovi co, a instaluje to tam bez tvyho vedomi. Jestli i tohle ti prijde normalni, tak mas hodne zvlastni pohled na svet.


Dal tam pisou tohle
Aplikace navíc sleduje i komunikaci prostřednictvím WiFi, nikoliv pouze prostřednictvím mobilní sítě. Carrier IQ zároveň shromažďuje informace o spouštěných aplikacích a stavu baterie.
Proc by mela nejaka aplikace, ktera si len robi interni logy, smirovat wifi a shromazdovat ruzny data? K cemu si tyto interni logy dela, kdyz je pak podle tebe
robi len interne logy
nikam neposila? Nejak mne unika smysl, protoze pokud si logy potaji dela (a jedonznacne je potaji dela) a dela to jen interne, tak k cemu to je, kdyz se to nikdy vyrobce nedozvi a nema tak odezvu? Pak je ale druha moznost, ze to ta zk.rvena aplikace nekam odesila a pak si len nerobi interne logy, ale normalne spicluje. Mne z toho jasne vyplyva, ze smiruji a spicluji a nehodlam slouzit vyrobcum jako pokusnej kralik. Dal nikdy nevis co to odesle a kdo se k tomu kdy dostane.

MS zdrbes i za to, ze existuji a takovyto veci prechazis jakoby nic a neni to prvni pripad.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality