Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 8 - Souborový systém Protogon je pryč, přivítejte serverový ReFS

indexy databazy ale nefunguju tak ze nehledas. Index je len pomocka ale hladat musis. Napr. zjednodusene povedane index moze byt ze kde su subory so zaciatocnym pismenom "a", "b" atd, a ked hladam subor "adam" tak musi aj tak prehladavat, ale len tie ktore su pod "a" (podla indexov).
Ked ale budem hladat subo "*dam", tak indexy padnu na hubu, neni to tak jednoduche vymysliet nejake vhodne indexy (je o tom cela veda, cely predmet na vyske, o databazovych systemoch), zazracne indexy ktore by zrusili nutnost hladania neexistuju, mozu to len urychlit niekedy viac niekedy menej a v najhorsom pripade vobec.
P.S. ak to ale MS urobi tak ze sa budu pouzivat len indexy (jak je to urobene teraz to hladanie podla obsahu) tak potom je zas problem ze to nenajde vsetko, ptz nema cely obsah zaindecxovany napr. ak ma v indexe slovo malovane vrata a ja hladam "ovane vra" tak neviem neviem ci to najde ten MS index :) nechce sa mi to skusat.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality