Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Vědci natočili rychlost světla ultrarychlou kamerou a chytrým podvůdkem

S PC to asi souvisí jen okrajově, přesto to sem dám, neb nějak nechápu, co tím ten článek chtěl říct. Nějaké jednořádkové video atd..prostě nerozumím, neuměl by to někdo vysvětlit nějak lidsky? :D To, že nafotí/natočí několikrát jeden snímek a pak z toho slepí video bych pochopil, ale jak nafotí tu cestu světla resp. ten okamžik už nevim.

http://technet.idnes.cz/vedci-natocili-rychlost-sv etla-ultrarychlou-kamerou-a-chytrym-podvudkem-1ru- /veda.aspx?c=A111214_221817_veda_pka

Předmět Autor Datum
ked tomu nerozumies, tak si to nemal vobec citat :D Prva vec je ze vedci nenatocili ziadnu rychlost… poslední
MM.. 26.12.2011 00:06
MM..

ked tomu nerozumies, tak si to nemal vobec citat :D
Prva vec je ze vedci nenatocili ziadnu rychlost svetla. Nadpis ala hurvinek, typicke pre novinarov ktori tomu sice tiez nerozumeju, ale pisu o tom :) (BTW treba ale povedat ze obsah toho clanku je technicky spravny a ironizuje aj tie nezmyselne nadpisy svetovych dennikov)
Vtip je v tom ze ked trochu pootocis to zrkadlo (pre dalsi snimok) tak je draha svetla (zdroj svetla->objekt->kamera) o nieco vacsia, a teda zachytis akokeby oneskoreny okamzik toho svetla. Scena sa ale musi velakrat PRESNE opakovat, alebo byt nemenna.
P.S. resp. aj ked nepootocis zrkadlo ale len oneskoris zosnimanie, tak ziskavas snimku sice stejneho riadku, ale snimas uz luce ktore potrebovali dlhsi cas na prechod scenou. Ide proste o mnohonasobne opakovanie stejneho snimania stejnej veci, ale s pozmenenymi parametrami snimania.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru