Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Návrh SOPA se dočká zmírnění

Americký zákon, který by mohl umožnit cenzuru internetových stránek vyvolal vlnu nevole. Lamar Smith, který ho sněmovně předložil, tak v reakci na opoziční projevy zákon upravil. Nový návrh by již neměl umožňovat blokaci stránek sdílejících materiály chráněné autorským zákonem.

Bližší informace:
(ENG) http://www.gamasutra.com/view/news/39646/SOPA_drop s_controversial_DNS_blocking_provision.php
(CZ) http://bonusweb.idnes.cz/navrh-na-cenzuru-internet u-se-docka-zmirneni-fnm-/Zurnal.aspx?c=A120115_225 931_bw-zurnal_anb

Zdroj: Bonusweb, Gamasutra
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Toho Lamara Smitha hodil do klece s lvavama. Možná to vypadá, že se takto vyjadřuji jen kvůli tomu ž…
taxik 17.01.2012 13:40
taxik
Ono ani tak nejde o to, že něco případně stahuješ - ale o něco jiného. Vybuduješ nějaké www stránky,…
L-Core 17.01.2012 15:37
L-Core
Za prve na tvoje stranky by nikto nemal mat moznost nieco vkladat. Ak ano (forum apod) tak to musi b…
MM.. 17.01.2012 17:28
MM..
btw. a aj keby to nebolo sudom ale podobne jak ze ide si clovek pomalicky 120kou a nejaky policajt m…
MM.. 17.01.2012 17:53
MM..
O cenzuře jsem nepsal ani slovo. Pokud do tebe někdo napálí v autě, budeš se soudit o škodu a vyhra…
L-Core 18.01.2012 05:03
L-Core
Ja som prave nepisal nic o napaleni, ale o tom ze su zakony ktore ma silne obmedzuju aj ked som vobe… poslední
MM.. 18.01.2012 23:13
MM..

Toho Lamara Smitha hodil do klece s lvavama. Možná to vypadá, že se takto vyjadřuji jen kvůli tomu že si stahuji z netu placený obsah, tak to není pravda. Ten zákon bere svobodu...

//Anonymous se znovu postavila proti Sony, právě díky tomu že podepsali SOPA

Ono ani tak nejde o to, že něco případně stahuješ - ale o něco jiného. Vybuduješ nějaké www stránky, já ti budu závidět či brát tě jako konkurenci, tak ti tam prostě budu vkládat odkazy na warez (a z jiné IP tě budu rozhořčeně bonzovat sopáckému vedení). No a oni tě jednoduše odříznou (DNS, doména). Platí sice pouze pro Zemi svobody, ale dá se předpokládat, že podobné zákony by brzo schválila i ta naše RVHP.

A to všechno je tady kvůli umělcům.

Za prve na tvoje stranky by nikto nemal mat moznost nieco vkladat. Ak ano (forum apod) tak to musi byt moderovane a osetrovane co je snad logicke viz napr. tato poradna. Je tu link na warez? Neni (a nie ze by neboli pokusy).
Za tretie nechapem co vsetci jacia :) Ale je mi to fuk. Cenzura je uplne ale UPLNE nieco ine. A predpokladam ze by to nemohol odrezavat nejaky trtko jak sa mu zachce, ale sud na zaklade nejakeho pojednavania kde mas moznost sa branit a mal by si moznost predlozit dokazy dokonca proti tomu kto ti tam tie linky vkladal (mas jeho IP) apod. Ale neviem necital som tie nove navrhy zakonov. Je mozne ze ich pisal nejaky uplny debil, nehadam sa :)

btw. a aj keby to nebolo sudom ale podobne jak ze ide si clovek pomalicky 120kou a nejaky policajt mu tu jazdu scenzuruje zevraj porusil nejaky zakon lebo nejaky debil tam vystavil znacku 40 v kruzku, a este ho ten policajt aj na rok odstrihne od vodicskeho preukazu, pomooc, hnusny svet, musim sa ist odstrelit :) A to vsechno je tady jen kvuli nejakym debilum :)
BTW. aj v tomto pripade ma clovek moznost sa dodatocne branit, ak by ho zozadu na tu 120ku nejaka svina roztlacila :)

O cenzuře jsem nepsal ani slovo.

Pokud do tebe někdo napálí v autě, budeš se soudit o škodu a vyhraješ. Nad tím druhým řidičem, ne nad majitelem silnice, kde se to stalo. A přesně o tomhle je SOPA.

Jsem zvědav, jak bys umoderoval twitter, FB, wiki. Jak zabráníš (majitel google), aby se ti ve vyhledávačích neobjevil link na warez s názvem foto_mého_psa.zip, ve kterém ale bude CD Kelly Family.

Ja som prave nepisal nic o napaleni, ale o tom ze su zakony ktore ma silne obmedzuju aj ked som vobec do nikoho nenapalil a to cele len preto ze by som do niekoho napalit TEORETICKY MOHOL (co je velmi podobne ak nie este horsie jak nejake SOPA). A som asi jediny komu to vadi (napr. ze na suchej 8-prudovej dialnici cez den svieti posrata 100ka(to je na D pomery rychlost ze mam pocit ze idem parkovat :D) a este tam ko**ti na***li radarfotaky). Oproti tomu mi je nejake SOPA uplne nepodstatne :)
FB by mali stejne zrusit je to uplne spraseny chaosweb, a vyhladavac nema problem s cenzirou viz cinsky google. Navyse google by mohol urobit automaticky filter na zaklade udani, podobne jak to ma youtube, a ked si myslis ze tvoj link prava neporusoval a google by ho blokol mozes sa ozvat. Technicky je milion moznosti. Navyse ide aj o to jak presne je nejaky zakon napisany, to je vec presneho znenia a pravnikov a pripadne malych uprav, a nie vec bulvaru a nejakej hysterie.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru