Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MegaUpload začal, ostatní pribúdajú

Pred niekoľkými rokmi sme objavili na stránke jedného festivalu jednu pesničku od neznámej skupiny. Tak sa nám zapáčila, že som si ju z tej stránky nahral a skonvertoval na MP3. O pár dní neskôr sme zistili, že je na pár dní zadarmo na vypočutie celý album tejto skupiny. Tiež som nahral a skonvertoval do MP3. Umelci by povedali, že je nelegálne držať to doma len tak stiahnuté, resp. nahraté. Lenže nám sa to tak zapáčilo, že sme začali nakupovať albumy tejto skupiny a v júni pôjdeme do Trnavy na jej koncert. Nebyť toho sťahovania zadarmo a "porušovania" autorských práv, tak o tejto skupine nevieme a dnes nevlastníme 2 albumy. Ďalšie 2 chceme kúpiť v blízkej dobe (o dva týždne budeme mať na ne zľavu), ale už sme nemohli počkať, tak dovtedy ich máme aspoň "pirátsky" stiahnuté. Albumy kúpime, ale čo je na tom zlé, že ich chcem mať o niečo skôr?

Mám rovnaký názor ako ty. Umelci si peniaze zaslúžia, ale nech si na ne aj zarobia. Veď keby sa ty vykašleš na PSPad, tak som zvedavý, dokedy budú aj ľudia mať záujem posielať príspevky naň. Ja som na tom momentálne horšie, takže nemám ani na zakúpenie Total Commandera, ale aspoň posielam autorovi svoje postrehy z testovania. Dokonca som mu nahlásil aj chybu v Android verzii, čomu sa veľmi potešil. Samozrejme TC na desktope nezasieram nejakými crackmi.

A čo sa filmov týka, často sa mi stalo, že som videl film a ľutoval som, že som s ním vôbec niekedy aj stratil hodinu a pol svojho života. Keby za taký film ešte zaplatím, je to ako keby ja urobím robotu, ktorú po mne musí spraviť aj tak niekto iný a navyše mi ju ešte kráľovsky zaplatia.

Nebyť "pirátov", tak umelci nemajú ani to čo majú teraz. "Piráti" im totiž zarábajú najviac. Oni si často ich diela kúpia už len preto, že sa im páčia a práve preto sa rozhodnú ich takto podporiť. Nebyť pirátov, mnoho ľudí by o tých umelcoch ani nevedelo. Mali by sa tešiť, že "piráti" existujú, pretože oni sú hlavným zdrojom ich príjmov. Len najhoršie je, že oni si to nikdy nepriznajú.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality