Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MegaUpload začal, ostatní pribúdajú

mm.. ono to není tak jednoznačné

stahovanim stoviek GB najnovsich filmov ktore idu prave v kinach t.j. autor ma velmy vysoky usly zisk
ten ušlý zisk je podle mě taky dost zpochybnitelný:
1. jak už se zde mnozí vyjádřili - dílo umělce koupili i právě proto, že si ho poslechli/schlédli free.
2. zábavnej průmysl se topí v prachách a luxusní auta mají samozřejmě i producenti, herci, celý štáby - herec si vydělá za jeden film miliony dolarů (oukej, respktuju to) ale právě díky těm přehnaným nákladům za slavnej ksicht aj. nás nový film vyjde na 4-8 stovek, což je pro mnohé třeba i 10% volných výdajů na měsíc a aby si koupili měsíčně několik novinek dle nějakýho sestříhanýho traileru je kravina, protože samozřejmě nelze uplatnit reklamaci na kdejakou sračku a za druhé člověk vlastně neví co kupuje. Nedávno jsem viděl luxusní upoutávku na nějakej film, teď si nevzpomenu, ale dle plakátu to vypadalo na efekty nabušenej film na styl amerického "konce světa". Po dvaceti minutách jsem to vypl, protože to byla tak odfláklá sračka po všech stránkách, až to bolelo. Na csfd to mělo jedno z nejhorších hodnocení (moje chyba, že jsem se nepodíval), ale představ si, že bych za tu sračku vyhodil 5 stovek? To bych to prodejci narval do zadku i zadarmo!

Takže tohle je naopak vychcanost ze strany marketingovych manažerů a díky warezu se tomu můžem bránit a eliminovat rizika nákupu zajíce v pytli. Když se film povede, rád si ho zařadím do své dvdtéky v originále a tak to má hodně lidí.

3. Film vydělává i na reklamě přímo ve filmu a i za to dostává zaplaceno (hlavní hrdina ovládá novej model motoroly, jezdí v BMW, pamatuju si, jak při natáčení matrixe vybírali vhodný foun pro hlavního hrdinu a oslovili několik výrobců a psali o tom všude možně - taky reklama) a naopak díky warezu tu reklamu uvidí více lidí! Což naopak může autorovi či producentovi přinést víc peněz (ale netuším, jak mají dohodnuté podmínky), každopádně tahle položka ve vyčíslování údajné škody není vůbec zohledněna.

4. To, že servery vydělávaly na stahování je stejné morálně hodnotné jako samotný princip výdělku produkčních společností a herců, kteří berou miliony za 15 minut (viz přiklad Seagala z Boeing 747 v ohrožení, nebo v čem zhebl hned na začátku nebo třeba šikanozní práva na jedno schlednutí, nemožnost přetočení/zálohování atd. jak zmínil msx.).

5. Dokážeš si představit, že v TV ti vyberou "hvězdu" (superstar a další), ty pak jdeš a koupíš si CD, protože bys tu "hvězdu chtěl slyšet. Vyhodíš 4 kila za cédo a doma zjistíš, že ta krásná sexy kočka neumí zpívat, kde nezvládá je zdvojhlasněna a celé studiově vyladěné CD je prostě neposlouchatelná sračka - můžeš reklamovat? Ne. Nemožnost reklamace samozřejmě chápu. Navíc nám převážně právě takové sračky cpou nehlavnějšími mediálními proudy - kvalita na hovno a to si máme kupovat?

Prostě jim jde jen o to, vydělat víc, víc víc víc... - ovšem za otřesných podmínek pro diváky/posluchače a děkujme organizacím jako je např. annonymous, kteří jsou v tomto boji aktivní narozdíl od nás co tlacháme na netu a hovno děláme a radši si necháme srát na hlavu. Každopádně celý tenhle systém zabávnýho průmyslu je uplně špatně. Producenti si ztoho udělali čistej byznys a jdou přes mrtvoly.

uff :D

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality