Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Telefónica předvedla webový smartphone, zabijáka nejlevnějších androidů

Klíč k úspěchu je poměrně jednoduchý. Celý hardware telefonu je optimalizován k tomu, aby zvládal práci s internetovým standardem HTML 5. Jako operační systém v telefonu pak vlastně prakticky funguje internetový prohlížeč Firefox, pod kterým běží již jen skryté základní linuxové jádro.

Zní to zajímavě; praxe ukáže. Ale pokud bude slušnej výkon a vynikající cena, může to být trhák.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
škoda, že tam nepsali 100% pokrytí sítě. v patagonii by mi to mohlo sloužit jako baterka.
kmochna 28.02.2012 09:38
kmochna
ono niektore jednoduche veci (weby) by sa mohli dat ulozit aj lokalne, ak ta html5 vec podporuje aj… nový
MM.. 05.03.2012 17:57
MM..
Takze stacilo 30sekund wikipedie a je to jasne ze co sa to v tej kuchyni pripravuje HTML5 nové HTM… poslední
MM.. 05.03.2012 18:00
MM..

ono niektore jednoduche veci (weby) by sa mohli dat ulozit aj lokalne, ak ta html5 vec podporuje aj nejake poriadne skriptovanie alebo co (neviem zatial som sa tomu vobec nevenoval). Napr. nejaka mapa sa da stiahnut offline a scriptami tam kreslit aktualnu polohu a ratat nejaku trasu apod a mas navigaciu, co ja viem co vsetko podporuje html5.
Ale zlozite veci ktore bezia na serveri (nejaky office cloud) samozrejme budu potrebovat internetove pripojenie, to uz potom je 100% cloud sposob prace.

Takze stacilo 30sekund wikipedie a je to jasne ze co sa to v tej kuchyni pripravuje
HTML5

nové HTML značky (tagy) sémanticky definující strukturu stránky,
perzistentní úložiště formou asociativního pole,
relační databáze s podporou transakcí,
podpora offline aplikací.

to znamena ze FF s podporou html5 by sa mal dat pouzivat ako operacny system aj bez internetoveho pripojenia, html5 "aplikacie" mozes mat offline (lokalne)

P.S. ja osobne som rad ze vznika dalsia a dalsia konkurencia (konecne nebude volba len "MS alebo nic") ptz aj android mi aj s celym googlom a ich pazravym marketom leze riadne na nervy (este len zapnem market a uz megabajty prenesene a ja cumim ze co je s tym mobilnym pripojenim ze je tak lenive) a s povinnnou google registraciou apod :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru