Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft do Windows 8 hlavní nabídku nevrátí

souhlasim s flegem

Operacni system je servisni program nad kterym spoustis programy, ktere pouzivas, ty jsou dulezite, jakou budou mit vyrobci softwaru motivaci prejit na Metro system Win8, ktere se teprve budou rozjizdet a Metro aplikace bude MS navic licencovat a prodavat pres MS app store. Zadnou. Teda vyrobci softwaru zustanou u tradicni tvorby a jejich aplikace budou podporovat XP, Vista, 7, 8. Pro uzivatele to znamena, ze nema duvod povysovat system.
O ovladacich se tu uz psalo, budou ovladace dale dostupne i pro starsi systemy.
Takze zbyva jedinne a to DirectX 12, ktere muze MS zase udelat jen pro Win8. Otazka je jestli nova generace konzoli bude vyuzivat DX12 nebo nizsi, protoze opet analogie na soucasnost a to, ze mame DX11 ve Win7, ale konzole umi nejvic DX9, takze vetsina vyvojaru her stale pouziva prave DX9, ktere funguji i v XP a uzivatele tak stale mohou zustavat u XP.

---

A jeste z jineho soudku: Nejpopularnejsi platforma na smartphonech a tabletech (vyjma iPad) je dnes Android, v tomto segmentu se nam zacinaji rozjizdet docela hry, Android je linux, jak dlouha (respektive kratka) cesta je k tomu, aby vyvojari zacali vyvoj nativnich linuxovych her? Jedna chyba u MS a bude vymalovano. :-p

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality