Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem SIP přes mobilní data: levnější volání proti vůli operátora

Snad by ten článek mohl někoho zajímat.

Mobilní přístup na internet se stává čím dál dostupnější, a tak se nabízí myšlenka, zda se tímto způsobem nezačnou jednou přenášet i hovory. Na WiFi už to je nějakou dobu možné, ale jak je na tom u nás relativně čerstvé 3G? Rozhodl jsem se to vyzkoušet a jedno zúčtovací období jsem volal pouze přes VoIP.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
u nás stále není problém zaplatit třeba 5 Kč za minutu Hm, já platím 6,60 při účtování 60+60. Před…
Potkan007 14.05.2012 16:03
Potkan007
Proti té praktice, kdy ti propadne neprovolaný kredit se dá bránit. Je to nezákonné jednání, oni to…
JR_Ewing 14.05.2012 16:28
JR_Ewing
Na druhou stranu 200 Kc za rok je tak udrzovaci poplatek, aby se jim vyplatilo vest v databazi tve c…
RedMaX 14.05.2012 19:29
RedMaX
at radeji snad nevola vubec Klidně, kdyby mi od zítřka nefungovalo telefonování, neměl bych s tím v…
Potkan007 14.05.2012 21:20
Potkan007
Podivej ja ti naprosto rozumim, ja taky nez bych daval 6 Kc za minutu hovoru, tak radeji nevolam. I…
RedMaX 14.05.2012 21:53
RedMaX
Já jsem si pořídil číslo jen na to, aby mi tam chodily výpisy a potvrzení z banky, do prastarýho mob…
mia 14.05.2012 22:02
mia
Na tohle měl/má O2 tarif O2 Zero. Tarif s nulovým paušálem. Pavel
Pavel 14.05.2012 22:59
Pavel
Já využívám tarif od Vodafone - Odepiš. Paušál 10 Kč/měsíc, sms za nějakých 45 haléřů a 40 volných m… poslední
RITCHI 16.05.2012 19:22
RITCHI

u nás stále není problém zaplatit třeba 5 Kč za minutu

Hm, já platím 6,60 při účtování 60+60.

Představa je to krásná, bohužel pro mě nevýhodná. Jsem z Prahy, takže můj telefon bere jako svátek použít něco jiného, než 3G. Internet v mobilu jsem měl rok, ale momentálně bych ho využíval tak pětkrát za měsíc a to mi za ty peníze nestojí, takže jsem ho zrušil a jsem 10 měsíců bez internetu. A nakonec, volám sice draze, ale tak 3 minuty za měsíc- ne že bych neměl komu volat, ale za ty prachy volat nebudu a hotovo. Ve výsledku by byl můj operátor nadšený- neplatil bych mu necelou dvacetikorunu měsíčně za hovory, ale nějakých 170 korun za internet.
Takže pro člověka, který se pohybuje ve velkém městě a hodně telefonuje se to vyplatí, pro málo volající ne.

Jestli mě něco štve, tak platnost kreditu. Nejmíň co mi dovolí dobít je 200 korun, takže mám co dělat abych to spotřeboval, jinak by mi jen přibýval kredit, který stejně neprovolám ani nepropíšu.

Na druhou stranu 200 Kc za rok je tak udrzovaci poplatek, aby se jim vyplatilo vest v databazi tve cislo. Byly doby kdy chteli 500,- rocne, to uz jsem nadaval taky, ale kdo neprovola dve stovky rocne, tak at radeji snad nevola vubec a cislo zrusi.

at radeji snad nevola vubec

Klidně, kdyby mi od zítřka nefungovalo telefonování, neměl bych s tím větší problém. Stejně telefonuju jen proto abych jim těch 200 korun jen nedaroval.

a cislo zrusi

Že nevolám já neznamená, že nepotřebuju být v dosahu. Volá mi dost lidí, ale jen proto, že po mně něco chtějí, nemám potřebu se vykecávat po telefonu.

Podivej ja ti naprosto rozumim, ja taky nez bych daval 6 Kc za minutu hovoru, tak radeji nevolam. I SMS jsou silene predrazeny, takze ty pisu opravdu jen ve vyjimecnych situacich, ale dve stovky rocne jsou vazne naprosty minimum, ktery tak pokryje operatorovi naklady, ktere s tim cislem ma spojene a nemyslim, ze se dveste neda za rok protelefonovat zvlast pri tom minutovym tarifu je to nejaka pulhodinka hovoru. Ja teda navic potrebuju takhle "obslouzit" dve cisla, protoze jsem u dvou operatoru (mam to kvuli znamym, ktery maji nejaky tarify, ve kterych si plati volani do vlastni site zdarma). Delam to teda tak, ze z jednoho telefonu obcas zavolam a na druhym si v lete, kdyz jsem mimo dosah pevneho internetu nebo wi-fi poridim na nejaky ten tyden mobilni data, coz se mi docela hodi.

Já využívám tarif od Vodafone - Odepiš. Paušál 10 Kč/měsíc, sms za nějakých 45 haléřů a 40 volných minut v síti. Je pravda, že do ostatních sítí je volání dražší, ale vzhledem k tomu, že všichni v rodině máme tenhle tarif a nejsme žádní "kecálisti", obvykle se do těch deseti korun vejdeme... ;-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru