Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Diit.cz - jen tak si rýpnout...

Jistě si "postarší" vzpomenou na mokré orgasmy Vlastimila Waice nad Vistou. Dnes štafetu převzal nejspíše Jakub Čížek, a právě do jednoho oslavného článku se rozhodl David Ježek na Diitu zarýpat. Možná k tomu také trochu přispělo i chválenkářství živě, ač třeba kolegáček Bitto děsí každým svým článkem.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přijde mi to trochu předčasné polemizovat o tom, že někteří uživatelé kvůli Win 8 přejdou na Linux.…
Niko Bellic 31.07.2012 19:57
Niko Bellic
Moje zkušenost je taková, že běžný uživatel je schopný někým jiným nastavený linux bez problémů použ…
Potkan007 31.07.2012 20:54
Potkan007
Ano, linux stačí do té doby, dokud po něm nechceš něco víc, než jen kanclbalíky a internet. Pak běžn…
Prasak 31.07.2012 21:45
Prasak
ovšem na Windows běžný uživatel končí hned za těmi hrami... :-)
touchwood 01.08.2012 09:15
touchwood
Pro domácí uživatele jsou hry dost podstatný a většinou víc nepotřebují. A pokud si neporadí s widle… poslední
Prasak 01.08.2012 14:19
Prasak

Přijde mi to trochu předčasné polemizovat o tom, že někteří uživatelé kvůli Win 8 přejdou na Linux. Běžný živatel zvyklý na Windows při prvních experimentech s Linuxem zažije obvykle dost nepříjemné zkušenosti s něčím, co nejde a následně s řešením problému. A jak uvidí na fórech návody, které vysvětlují postup zadáváním příkazů v terminálu, zájem hodně opadne. Jen lidé, kteří mají k PC přece jen blíže (a mají čas) se odhodlají do problematiky zanořit hlouběji a objevovat kousek po kousku svět Linuxu. Takoví uživatelé už ale Linux používají. Proto si nemyslím, že se to nějak výrazně změní. Např. Ubuntu se sice hodně snaží zjednodušit práci se systémem a ono to ze začátku celkem jde. Nový uživatel však dříve, nebo později stejně narazí na problém, jehož řešení vyžaduje hlubší znalosti.

Moje zkušenost je taková, že běžný uživatel je schopný někým jiným nastavený linux bez problémů používat na kancelářskou činnost a internet bez zjištění, že nejde o Windows, myslí si, že jde o nějakou "speciální" verzi. Katastrofální zjištění přijde ve chvíli instalace oblíbené hry.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru