Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Herní notebook", aneb jak rodiče frikulínů přicházejí o peníze.

Na PC Tuningu vyšla recenze na jednoho zástupce tzv. "herních notebooků". Sice recenzent se rozplývá, pak v příslušné kapitole je vidět nejen odfláknuté dimenzování, ale hlavně teploty jsou nepříznivé. Lze očekávat, že po nějakém měsíci, nebo pokud frikulín bude mít potřebu hrát si v posteli, že účinnost chlazení notně poklesne. Hlučnost je údajně podle recenzenta nižší než u výkonných desktopových GK, ale tomu moc nevěřím.
I když je u jiných pastí na peníze chlazení řešeno velkoryseji, pak stejně odvětrat z tak malého prostoru > 100W není žádná sranda. Osobně by tato monstra neměla nést označení "notebook", od toho jsou už hodně daleko.

Zdroj: PC Tuning
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud zatížíte procesor i grafiku na maximum zároveň, chlazení už přestává stačit i při maximálních…
Prasak 24.08.2012 20:40
Prasak
Ale pořizovat si notebook místo desktopu je prostě in Děsím se toho, že jsem po všech stranách star…
L-Core 24.08.2012 20:51
L-Core
že jsem po všech stranách stará konzerva Neřeš to :-) Jsem na tom podobně - auto sice tři roky sta…
Dale Cooper 24.08.2012 21:11
Dale Cooper
No, nedá mi to, ale mám pocit, že existuje sorta lidí, kteří naopak machrují s tím, že nejsou in a n…
Prasak 24.08.2012 21:13
Prasak
Ono to třeba není póza (jistě, jsou tací), ale výsledek vlastních zkušeností, s věkem se měnící hier…
L-Core 24.08.2012 21:24
L-Core
Přesně tak. Dokud to funguje a stačí výkon (či funkce), proč bych měnil? My století máme jiné priori… poslední
mif 25.08.2012 09:39
mif

Pokud zatížíte procesor i grafiku na maximum zároveň, chlazení už přestává stačit i při maximálních otáčkách a procesor se začíná podtaktovávat (throttluje). To zkrátka tento ventilátor nemá šanci uchladit. Naštěstí žádná hra nezatíží na maximum kontinuálně CPU i GPU a v reálu tedy k této situaci pravděpodobně nedojde.

Za pár týdnů provozu to nasaje trochu prachu a to chlazení na hraně bude pod hranou.
Ale pořizovat si notebook místo desktopu je prostě in.

Ale pořizovat si notebook místo desktopu je prostě in

Děsím se toho, že jsem po všech stranách stará konzerva. Notebook mi naprosto nic neříká.

...sto let staré auto, mobil, který by kterýkoliv desetiletý s odporem zahodil, žádné sociální sítě - zato barák zasíťovaný kabeláží místo wifi, XP v 9x/2k layoutu, rifle od timťona za čístapade a falešné triko Adidas odtamtéž, monitor, blížící se místo nudle čtverci (ale zato EIZO! :-p), naprostý nezájem o cestování...

že jsem po všech stranách stará konzerva

Neřeš to :-)
Jsem na tom podobně - auto sice tři roky staré, mám smartphone (ovšem - nad tím by taky frikulíni ohrnuli rypák, má to čudlíky a Symbian; Nokia E52), monitor 4:3, CRT televizi s 4:3 (72 cm a 100 Hz; zkrátka jsem to u té popelnice nemohl nechat, ještě když na to původní majitel přilepil isolepou DO a cedulku že to funguje), sociální sítě nevedu, hadry mám taky out, cestuji ale rád (a nejraději vlakem, ač mám auto), fotím starými zrcadlovkami na film (kontinuálně od roku 1998), nemám 5.1 (a více) domácí kino, poslouchám hudbu pouze ve stereu z CD, z kazet a z gramofonu etc etc etc.
Proč být za každou cenu in, že?

Přesně tak. Dokud to funguje a stačí výkon (či funkce), proč bych měnil? My století máme jiné priority, než pubescenti, vyžadující co dva měsíce nový nabušený telefén jen proto, aby byli "in" a "kůl". V žádném případě nezavrhuju nové technologie (ani slučování technologií), ale musí to být plně funkční, kvalitní a hlavně spolehlivé. Dnešní all-in-one zařízení tím rozhodně neslynou (prostě žádný tricoder ze Star Treku :-)). Můžete mi nadávat do zpátečníků, ale já to vidím takhle.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru