Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem AMD FX-8120 vs. Intel Core i5-3570K

Může AMD se svým relativně levným osmijádrem pomýšlet na zostuzení čtyřjádrové Ivy Bridge? Není nakonec rozumnější investicí šestijádrový FX-6100?
http://extrahardware.cnews.cz/recenze/amd-fx-8120- vs-intel-core-i5-3570k-vyplati-se-usetrit-1600-kc

Zdroj: extrahardware.cz
Předmět Autor Datum
Není co dodat, to snad ví už každý, "traktor" do herní sestavy nepatří a to co bude od 1.10 na trhu/…
M-Pol 21.09.2012 17:28
M-Pol
Sa mi zdaju nejake divne tie vysledky ptz su az moc markantne rozdiely, neviem. Ta AMD architektura…
MM.. 21.09.2012 17:35
MM..
AMD Fx nejsou opravdu vhodné procesory do sestav, které budou sloužit pouze k hraním her, ale pokud…
Eessencia 21.09.2012 17:58
Eessencia
Netušíte někdo co znamená "diffused in germany"? [http://extrahardware.cnews.cz/sites/default/files/…
jirka44 22.09.2012 18:38
jirka44
IMHO vejfry z německa, zapouzdřeno v šimkookých zemích.
mif 22.09.2012 18:46
mif
Přesně tak. Křemík "napařen" v Německu (Drážďany), zapouzdřeno a piny opatřeno v Tramtárii. BTW: že…
touchwood 22.09.2012 19:38
touchwood
já toho nechápu víc...dík za rozšíření duševního obzoru.
jirka44 22.09.2012 19:48
jirka44
Vypadá to, že doprava + šikmoocí pracovníci jsou levnější, než němečtí pracovníci. Však ono je to ta…
marekdrtic 22.09.2012 20:16
marekdrtic
::) ty vole
tuta 22.09.2012 20:26
tuta
Den? Já asi ani to ne a tomuhle tempu bych se zdaleka nepřiblížil. Co se týká toho vození dílů za le…
Potkan007 22.09.2012 20:52
Potkan007
Dneska se věci nedělají proto, aby vydržely dlouho. Dneska se to dělá tak, aby to nějak vydrželo ty…
marekdrtic 22.09.2012 20:56
marekdrtic
Kurvítka? :-)
mif 22.09.2012 21:00
mif
To máš recht,ale když to budou dělat v Evropě tak to bude stát jednou tolik.
tuta 22.09.2012 21:04
tuta
Ano, stroj na tohle by určitě šel udělat. Ale byl by příšerně složitej s vysokým podílem pohyblivých…
Prasak 22.09.2012 21:23
Prasak
Z komentářů: she gave a handjob to a guy in 1999, he's still cumin ]:)
L-Core 25.09.2012 09:41
L-Core
co by pak dělali lidi nech si tam pestuju ryzu a drzia hubu. A nech sa konecne prestanu mnozit (sve…
MM.. 25.09.2012 17:22
MM..
BTW. piny a balls na chipoch sa robia strojmi aj v cine, to by fakt nezvladol ani cinan davat tam pi…
marekdrtic 25.09.2012 17:59
marekdrtic
ano nozickove veci (kondiky apod) davaju do dosiek cinani rucne, nechapem preco kedze stroje na to e…
MM.. 25.09.2012 18:13
MM..
U těch through-hole součástek jde asi ještě o to, že stroj by nasázel do desky ty součástky dejme to…
marekdrtic 25.09.2012 18:51
marekdrtic
To není dementismus, to je ekonomika výrobní linky. Velký kondíky se strojně blbě osazují, takže je…
Prasak 25.09.2012 22:15
Prasak
Kdysi se někde používaly takové mašiny, které sice neosazovaly součástky samy, ale promítaly na desk…
jirka44 26.09.2012 12:17
jirka44
Didaktik Gama (kopie slavného Sinclair Spectrum)
Karel_ 26.09.2012 13:30
Karel_
Dnes su stroje take ze opticky kamerami a janeviemjak este sleduju na desatinu milimetra presne co k… poslední
MM.. 26.09.2012 13:54
MM..

Sa mi zdaju nejake divne tie vysledky ptz su az moc markantne rozdiely, neviem. Ta AMD architektura teoreticky neni vobec zly napad, ale nejak to v tom buldozeri asi fakt riadne nahovno implementovali, nasledovnika by mohli trochu optimalizovat.

AMD Fx nejsou opravdu vhodné procesory do sestav, které budou sloužit pouze k hraním her, ale pokud by sestava sloužila k práci a hraní her, tak u mě vede jednoznačně Fx-8120. Za ty peníze dostanete opravdu hodně muziky.

Také je třeba vědět, že každá verze Fx-8*** dokáže rozjet jakoukoliv existující a budoucí hru, pokud nepatříte k lidem, kterým záleží na tom, že budou místo 150fps mít "jenom" 100fps, tak nevidím problém v "Bulldozerech".

Přesně tak. Křemík "napařen" v Německu (Drážďany), zapouzdřeno a piny opatřeno v Tramtárii.

BTW: že se vyplatí transportovat procesory přes půl světa tam a zpět - to prostě nikdy nepochopím..

Vypadá to, že doprava + šikmoocí pracovníci jsou levnější, než němečtí pracovníci. Však ono je to takhle skoro u všeho zboží. To máš jako tady:

watch

Určitě by někdo dokázal vymyslet stroj, kterej tohle dokáže dělat automaticky, ale levnější je platit číňany. Ale zase na druhou stranu, co by pak dělali lidi? Konkrétně tohle bych vydržel dělat asi jeden den a pak by mě vezli do Bohnic.

Den? Já asi ani to ne a tomuhle tempu bych se zdaleka nepřiblížil.
Co se týká toho vození dílů za levnější pracovní silou, tak mě to docela začíná štvát co se kvality týče. Mám v hlavě delší dobu takovou jednoduchou statistiku rozbitého zboží. Nikdy jsem nic nereklamoval a poslední rok jde tak polovina zakoupených věcí zpátky do obchodu. Koupil jsem telefon za cenu přes 10 000 a během dvou týdnů jsem byl na měsíc bez něj. Koupil jsem myš, po půl roce jsem na měsíc bez ní (Logitech), koupil jsem notebook od Lenova a za měsíc odešla deska. A mohl bych pokračovat, aktuálně mám 3 věci na reklamaci. Ale proč? Starý ASUS notebook nikdy na reklamaci nebyl a šlape jako hodinky, stará myš od Logitechu stále funguje, předchozí mobil (N900) má teď táta a stále funguje bez zaváhání. Co mají tyhle věci společné? ASUS je pouze částečně z Číny a zbylé dvě vůbec.

Ano, stroj na tohle by určitě šel udělat. Ale byl by příšerně složitej s vysokým podílem pohyblivých částí. A tím pádem pravděpodobnost poruchy je velmi vysoká, režie oprav a náhradních dílů + příšerný prachy na vývoj. Dále to lepení izolační pásky - takto tam můžou nalepit kdejakej levnej šunt, při strojním zpracování by ta páska musela být vždy naprosto stejná, aby to stroje dobře zpracovaly. Ve finále vyjdou náklady na číňana menší, než na stroj.

co by pak dělali lidi

nech si tam pestuju ryzu a drzia hubu. A nech sa konecne prestanu mnozit (svetova populacia +300 tisic DENNE !). BTW. cina sa mi paci ze tam zakazali viac jak 2 deti ci co, ale kdejaki afrikanci a islamisti a fanaticki zidi v izraeli s >10detmi by mali skapat hladom a prosimpekne nech mi na moj CPU nesahaju.

BTW. piny a balls na chipoch sa robia strojmi aj v cine, to by fakt nezvladol ani cinan davat tam pinzetou nozicky :D

BTW. piny a balls na chipoch sa robia strojmi aj v cine, to by fakt nezvladol ani cinan davat tam pinzetou nozicky :D

Protože stroj na takovouhle činnost lze vyrobit relativně jednoduše a může být superrychlej. Jedna kulička jako druhá, jeden procesor jako druhý, tam není co zkazit, narozdíl od toho navíjení transformátorů nebo co to tam je na tom videu. Složitější činnosti (třeba vkládání through-hole komponent do základních desek) ale už zase dělají šikmoocí, tam už je velká pravděpododnost, že někde nebude přesně pasovat ten pin do díry a to už je pro stroj obtížně řešitelná situace. Nehledě na to, že by byla třeba na chytání těch komponent nějaká robotická ruka, konektory pro PCI sběrnice apod. se nedají chytit přísavkou jako SMD komponenty, které zase osazuje stroj :-).

U těch through-hole součástek jde asi ještě o to, že stroj by nasázel do desky ty součástky dejme tomu za minutu až dvě. Když tam posadí 20 číňanů a každej dostane 3-4 součástky, co má do desky dát, můžou docílit toho, že získají stejný výsledek (jedna deska vyjede z toho běžícího pásu pro ruční osazování asi za 5 sekund), jako kdyby nakoupili 20 nebo 30 strojů (které žerou hodně elektřiny, potřebují servis a i tak vyžadují alespoň občas obsluhu), ale s použitím "roboasiatů" to mají za mnohem nižší cenu.

To není dementismus, to je ekonomika výrobní linky. Velký kondíky se strojně blbě osazují, takže je lepší je dát ručně. Dále pokud je těch nožičkových součástek relativně málo a na desku je stejně třeba nasázet ručně konektory a další součástky, který prostě stroj neosadí (transformátorky), tak je levnější prostě těch pár součástek osadit člověkem, než aby se kvůli tomu zprovozňovala mašina. Prostě se o jednoho člověka prodlouží stanoviště pro ruční osazování. Mašina na osazování (radial, axial) je prostě další operace, která stojí manipulační čas, strojní čas a musí to někdo naprogramovat, což při časté změně revize též stojí peníze. Připočtěme náklady na opravy stroje (je to hodně mechanická mašina), takže je fakt levnější ten číňan, co těch pět kondíků osadí ručně. Navíc každá oprava tohoto stroje znamená výpadek linky a že to není nic vyjímečnýho.
Takže strojní osazení se vyplatí hlavně tehdy, pokud je těch součástek na desce opravdu hodně (všetně propojek).

Kdysi se někde používaly takové mašiny, které sice neosazovaly součástky samy, ale promítaly na desku světelnou značku. Fungovalo to tak, že v mašině byly zásobníky se součástkami v určitém daném pořadí, mašina vystrčila zásobník a současně promítla na desku značku, kam ta součástka patří a pracovník ji tam zasadil. Tenkrát se u nás vyráběla nějaká kopie slavného Sinclair Spectrum a taky o tomhle uvažovali. Nakonec to nekoupili, protože se mezitím jejich pracovnice naučily desku osazovat zpaměti.....

Dnes su stroje take ze opticky kamerami a janeviemjak este sleduju na desatinu milimetra presne co kam osadzuju a jak, u osadzovania BGA a najmensich SMD to ani inac nejde, to clovek ani nevidi poriadne (ked s mam nieco robit rucne s odporom 0402 (//edit: 1mm x 0.5mm) tak musim vziat lupu aby som ten odpor vobec videl kua :D Tak mi nechcite tvrdit ze nejaky rozklepany cinan strci lepsie nejaky drat s 1mm priemerom do diery s 2mm priemerom, ta diera je vacsia jak cely odpor SMD 0402 :) (edit: samozrejme ze rozmery diery prehanam ale aj keby bola len 1mm priemer tak ten 0402 odpor cez nu prestrcim :D)
Samozrejme ide o cenu a to je pre mna totalny dementizmus, kvoli par centom odovzdat celu svoju technologiu nejakemu sikmookemu komunistovi a este kvoli tomu aj pripravit svojich ludi o pracu (ktori by mohli napr vyvijat a obsuhovat tie stroje, co je aj omnoho ludskejsia praca na rozdiel od toho co robia robocinani). A zas az tolko toho stroj nezozere kupis si 20x 1kW solarpanel po 1000eur/1kW a mas elektriky dost. Lenze dementi rozhoduju samozrejme jak dementi, co uz.
P.S. nabuduce tu naimportuju 1000cinanov aby orali pole s pluhom na pleci a vyvojarov+vyrobcov traktorov poslu na urad prace ci co :D To bude pokrok ludstva vpred, asi tak do 19storocia :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru