Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Hitachi pripravuje 7TB pevné disky už na budúci rok

"Spoločnosť Hitachi, ktorá dnes patrí pod Western Digital, oznámila novú platformu pevných diskov, vďaka ktorej budú realitou až 7TB disky, a to už na budúci rok. Základným prvkom bude použitie plynu hélium, vďaka ktorému bude možné do bežného 3,5" šasi inštalovať až sedem magnetických platní. S dátovou hustotou 1TB na platňu to znamená celkovú kapacitu až 7TB.

...

Výrobca porovnal obdobné disky plnené vzduchom a héliom, pričom zaznamenal spotrebu nižšiu o 23%. Pri uvažovaní dvoch magnetických platní naviac sa dostáva hodnota Watt / TB o 45% nižšie ako u bežných pevných diskov. Tieto parametre sú dôležité hlavne pre profesionálnu sféru v oblasti serverov a dátových centier, kde sa "héliové" disky objavia najskôr. Či sa táto technológia dostane aj do produktov určených bežným koncovým zákazníkom zatiaľ nie je známe."

Nie je teda iste ci a kedy sa taketo disky dostanu aj k beznym ludom, ale aj tak tieto aktivity vitam, vidno ze Japonci nezaspali, aj ked mohli - disky sa predavaju aj za vyssie ceny, kazdy ich potrebuje. Je dobre ze Hitachi nezaniklo uplne po spojeni s WD.

Ceny tychto diskov budu po uvedeni urcite vysoke, ale moze to znizit ceny beznych diskov.

Zdroj: Hitachi pripravuje 7TB pevné disky už na budúci rok Čítajte viac: http://pc.zoznam.sk/novinka/hitachi-pripravuje-7tb-pevne-disky-uz-na-buduci-rok#ixzz28ECXsNo6
loading...
Předmět Autor Datum
Bežný užívateľ to aj tak nevyužije. Už 1 TB disky sú dosť drahé, nechcem si predstaviť čo to bude u…
Rogalo 05.10.2012 07:04
Rogalo
Ale vyuzije, DVD uz nie su v mode, kazdy skladuje vsetko na HDD, vies kolko zabera jediny film vo fu…
Dreamer 05.10.2012 11:13
Dreamer
souhlasím, sám mám několik TB zaplněných a to převážně pracovními věcmi (a kdo z vás nečučí v práci… poslední
mikymau 05.10.2012 12:04
mikymau

Ale vyuzije, DVD uz nie su v mode, kazdy skladuje vsetko na HDD, vies kolko zabera jediny film vo full HD alebo hra, prip. domace video uz aj z mobilov je v HD alebo full HD.

Poznam beznych ludi ktori maju viac diskov a ich sucet uz presiahol aj hranicu 7TB.

K cene, prave preto je to zaujimave, ceny mensich diskov by mohli ist konecne nadol, ked budu uvedene nove disky.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...