Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jak vám může MS zabránit používat W8 nebo WP8

Tak tuto jak vidno relevantni otazku si klade autor clanku zde. Staci totiz malinka chybicka pri ukladani obsahu na Skydrive a Microsoft vam muze smazat ucet, kterym se budete ke svym Windows 8 nebo Windows Phone 8 prihlasovat.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mne zabranil MS pouzivat Win8 uz tym, ze Win8 je od MS. To mi psychicky zabranuje na Win8 vobec pomy…
MM.. 10.10.2012 17:04
MM..
Já k Windows nemám přímo nenávist, ale pomalu začínám objevovat, že mi nenabízí víc než třeba Ubuntu…
marekdrtic 10.10.2012 21:46
marekdrtic
Na Ubuntu mi vadi jen jedna vec - ceska komunita, kdyz se podivas na forum ubuntu, tak je to dost ot…
RedMaX 10.10.2012 22:38
RedMaX
Na český forum jsem se nekoukal, preferuju u všeho anglickou lokalizaci programů i anglické webové s… poslední
marekdrtic 11.10.2012 18:15
marekdrtic

Já k Windows nemám přímo nenávist, ale pomalu začínám objevovat, že mi nenabízí víc než třeba Ubuntu. Ubuntu už mám na netbooku a zatím absolutní spokojenost, dokonce je to i rychlejší a NTB má větší výdrž (větší výdrž než Super energy saver nastavení ve Windows XP). Jen 1 aplikace (pro vývoj programů pro PICy), kterou používám, pro linux neexistuje a nemá adekvátní alternativu. Ještě je tam jedna, ale ta v pohodě běží přes WINE. Zkoušel jsem ale spustit na netbooku virtualizovaný XPčka (docela peklo :-D) a tam jsem to spustil a fungovala i komunikace s vývojovou deskou přes USB, takže takhle bych to asi používal na stolním, tam mám výkonu dost. Jednoduchost instalace nových aplikací (sudo synaptic, najdeš aplikaci, zaškrtneš, OK a samo se to stáhne a samo se to nainstaluje) je taky super. Holt je rozdíl, když systém dělá omezená skupina lidí a když ho dělá celá komunita uživatelů. Náročné hry jen pro Windows nehraju, to mi tedy nechybí.

PS: S driverama jsem (Lenovo Ideapad S100) neměl žádné problémy, vše se samo nainstalovalo a hotovo, surfovat po internetu přes wifi jsem mohl už z instalátoru, bluetooth funguje, všechno OK.

Na Ubuntu mi vadi jen jedna vec - ceska komunita, kdyz se podivas na forum ubuntu, tak je to dost otresny (Ubuntu rulez, Microsoft shit). Co jsem driv travil cas na forech jinych distribuci (treba Fedora), tak to je uplne o necem jinym. Je to skoda, zacatenici by potrebovali poradit, vtahnout do jineho pristupu k OS a ne je odrazovat, tak jak se to deje na tom ubuntackym foru. Samotny Ubuntu a jeho klony (Mint) jinak povazuju za nejvhodnejsi pro bezne desktopove pouziti, sam pouzivam dualboot Ubuntu - Win nebo Mint - Win. Uvidime jak se bude vyvijet Steam pro Linux, mozna uz za chvili ten dualboot nebude potreba. :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru