Předmět Autor Datum
Nemyslím, že by úplně opustili koncept socketu. Pro velkovýrobce, jako Dell, nebo Lenovo by to smysl…
Prasak 23.11.2012 07:31
Prasak
Já v tom nic strašlivého nevidím. Pokud by nasadili slušnou cenu (což je docela oxymoron /Intel - sl…
mif 23.11.2012 09:41
mif
Tak do ho bych nešel. Postavim si desktop na hraní a krávovinky (OC), nešťastnou náhodou odpálím pro…
Nigfire 23.11.2012 10:19
Nigfire
Neverim, ze by Intel prestal pouzivat na procesory socket. Spis to bude mozna volba pro OEM vyrobce,…
RedMaX 23.11.2012 13:10
RedMaX
Přesně. S tou zárukou souhlasím. Sám jedu na pět let starém dědečkovi AX2 a rozhodně bych upgrade ře…
mif 25.11.2012 10:33
mif
Nevidím v tom problém, procesory se vůbec nezmění, akorát se LGA pouzdra "nakuličkují" a pak se proc… poslední
marekdrtic 25.11.2012 11:13
marekdrtic

Nemyslím, že by úplně opustili koncept socketu. Pro velkovýrobce, jako Dell, nebo Lenovo by to smysl mělo, protože v kancl PC se stejně procesory nemění (jak se to koupí, tak se to vyhodí). Spíš bych to viděl, že budou obě řešení, levnější BGA pro kanclstroje, o fous dražší kousky do socketu.

Já v tom nic strašlivého nevidím. Pokud by nasadili slušnou cenu (což je docela oxymoron /Intel - slušná cena ]:)/), dovedu si to představit jako pajšl kanclstroje nebo domácího počítadla / HTPC. Beztak ve většině případů upgradu čenžuješ desku i s CPU.

Neverim, ze by Intel prestal pouzivat na procesory socket. Spis to bude mozna volba pro OEM vyrobce, tablety, notebooky, netbooky, atd. Osobne by mi ale deska s procesorem napevno nevadila za predpokladu, ze bude minimalne trileta zaruka. Procesor je totiz obvykle drazsi nez deska a odchazi mnohem casteji zakladni desky, teda kdyz bude dlouha zaruka, nemam duvod to resit, stejne vetsinou menim procesor i s deskou.

Přesně. S tou zárukou souhlasím. Sám jedu na pět let starém dědečkovi AX2 a rozhodně bych upgrade řešil kompletní obnovou strojového parku (MB + CPU + RAM). Morální hodnota i velmi kvalitní desky klesá exponenciálně (jestli se dá exponenciálně klesat ]:)), dva ročky staré prkno je už za zenitem (a asi bych už do něj nový CPU nestrkal). Proto intelí řešení neodsuzuju.

Nevidím v tom problém, procesory se vůbec nezmění, akorát se LGA pouzdra "nakuličkují" a pak se procesory přiletují. V některých aplikacích je to vhodnější (jak uvedli předřečníci), nebudou tam navíc existovat přechodové odpory mezi socketem a procesorem (někde jsem četl, že prý nějak takto doslova vyhořelo pár socketů u přetaktovávaných procesorů). Věřím tomu, že obě tyto varianty budou existovat paralelně vedle sebe.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru