Předmět Autor Datum
Další posílení pozic pro iOS (a šance pro WP?). Čím víc různých Firefox OS, Ubuntu OS a podobných mo…
Moas 03.01.2013 08:52
Moas
To je samozrejme uplnej nesmysl, protoze iOS funguje pouze na jednom telefonu - iPhonu. Lidi co si k…
RedMaX 03.01.2013 12:36
RedMaX
Jasne, at se udela co nejvic free sracek a dopadne to jak s Linuxem - milion distribuci a skoro vsec…
Radek 03.01.2013 12:44
Radek
dopadne to jak s Linuxem - milion distribuci a skoro vsechny k nicemu. Nikdo ten kripl nebude pouziv…
RedMaX 03.01.2013 12:52
RedMaX
nemyl si podiel linuxu na desktope s celkovym rozsirenim linuxu vo svete. Aj poradna.net fici na ser…
wam_Spider007 03.01.2013 13:16
wam_Spider007
Kdy jsi naposledy nějakou zkoušel používat a k čemu? Druhá věc, já raději používám zařízení která b…
JR_Ewing 03.01.2013 13:46
JR_Ewing
iOS funguje pouze na jednom telefonu - iPhonu To je dost omyl ale chápu to - protože iOS od Applu f…
Moas 03.01.2013 15:03
Moas
Tak tak, konecne nastava doba, kdy si i spousta lidi, drive bastlicu zacne uvedomovat, ze ztracet dn…
Radek 03.01.2013 12:42
Radek
Android je neskutecny bastard vetsinou bez pirslibu dalsich aktualizaci ci oprav Prave proto je dob…
RedMaX 03.01.2013 12:56
RedMaX
WP je na tom s pravidelnou aktualizaci jeste horsi nez Android To je bohužel pravda, MS to neskuteč…
Moas 03.01.2013 15:12
Moas
Celkom sa mi to paci. Taktiez si viem predstavit, ze by casom na mobile fungoval plnohodnotny OS, kt…
wam_Spider007 03.01.2013 13:13
wam_Spider007
co to ako ma byt? Novy OS? Alebo iba nadstavba pre Android (ked to nazyvaju tak hlupo Ubuntu for And…
nl12345 03.01.2013 13:45
nl12345
"Ubuntu for Android" byla nadstavba pro Android, neosvedcilo se to a Ubuntu to stahlo, co je tohle m…
RedMaX 03.01.2013 14:03
RedMaX
article.php Tak mal by to byt kompletny OS, som zvedavy na dostupne zariadenia
nl12345 03.01.2013 15:44
nl12345
Co jsem naposledy někde zaslechl, tak kdekoliv běží Android, tak by mělo běžet i Ubuntu. Osobně tomu…
tomas.kulhanek 04.01.2013 13:21
tomas.kulhanek
Velký rozbor Ubuntu Phone OS: revoluční systém pro smartphony je zde Zatim to vypada hodne nadejne.… poslední
RedMaX 04.01.2013 13:37
RedMaX

Další posílení pozic pro iOS (a šance pro WP?).
Čím víc různých Firefox OS, Ubuntu OS a podobných mobilních pokusů, tím spíš radši budou uživatelé sahat po něčem, kde mají jistotu funkčnosti.
I ten Android je už tak roztříštěný, že pokud si člověk koupí "něco s Androidem", tak vůbec nemá jistotu, že ta úžasná aplikace, co viděl na Frantově Androidu, mu pojede, i když má taky Android.

A to říkám jako člověk, co nevlastní žádné iZařízení.

To je samozrejme uplnej nesmysl, protoze iOS funguje pouze na jednom telefonu - iPhonu. Lidi co si kupujou iPhone z 99% kupujou iPhone a ne iOS a naopak lidi, kteri jdou dnes koupit nejaky smartphone (tedy ne konkretne iPhone) si velmi pravdepodobne koupi jiny smartphone nez iPhone a OS v tom nehraje roli.
Tedy vyjdu-li z predpokladu, ze si jdu koupit nejaky smartphone a ne iPhone, tak dnes mohu koupit jen Android (nebo nejakou skomirajici platformu jako je WP, Bada).

Takze presne naopak, je tu velka poptavka a potreba nejak Androidu konkurovat. Ja ale Firefox OS moc neverim, podle me OS zalozeny ciste na webovych technologiich neni krokem vpred, Ubuntu OS ale vylozene vitam a spis jsem napnuty, jak to bude dal a na jake telefony bude Ubuntu OS instalovatelny.

Jeste taky cekame na prichod Tizen OS, ktery by mel byt plnohodnotnym linuxem stejne jako Ubuntu OS, ale nejak stale nic.

Kdy jsi naposledy nějakou zkoušel používat a k čemu?

Druhá věc, já raději používám zařízení která buď využivají běžné standardy a jsou schopny používat celou řadu služeb. To mi zajišťuje, že budou všechny mnou požadované služby vždy všude dostupné. Když si koupim proprietární zařízení, tak si další budu muset pořídit od toho samého výrobce (byť by bylo nejdražší), protože jenom tak budou schopná spolupracovat.

Nene, mám rád "open sračky" (pozor, neplést s free) a fandím jim.

iOS funguje pouze na jednom telefonu - iPhonu

To je dost omyl ale chápu to - protože iOS od Applu funguje několik generací zpětně... například poslední iOS 6 funguje na iPhone 5, 4S, 4, 3GS (pochopitelně s omezeními danými HW, například funkcionalita videohovorů na nejstarších modelech bez přední kamerky jaksi postrádá smysl).
Tím vzniká dojem, že je tady "pořád jen jeden iPhone", protože vypadají dost podobně a chovají se vlastně stejně, pokud jsou pravidelně aktualizované.

Stačí se podívat třeba jen na rozlišení všech zařízení s iOS a těch s Androidem. iOS jich má jen pár, Android mrtě. Viz třeba [img=http://www.gottabemobile.com/2012/05/16/this-is-what-android-fragmentation-looks-like/]tady[/img].

Jediná poptávka, kterou já na trhu vnímám, je po zpomalení tempa vypouštění nových verzí Androidu a po zvýšení kompatibility mezi verzemi a zaručení, že se ze smartphone nestane za rok zařízení bez jakékoliv podpory ze strany výrobce.

Nicméně konkurence je vítaná a pokud se Ubuntu OS poučí z chyb Androidu a bude spolu s výrobci hw nabízet garantovanou podporu a určitý minimální standard (to, že se např. dají koupit Android zařízení, kam oficiálně nedostanete Google Play, je prasárna), pak by to mohlo být konečně to, co jsem si sliboval od Androidu a co se nedostavilo. Jen mám tak nějak pocit, že tohle žádná firma produkující software zdarma nikdy zaručit nemůže...

Tak tak, konecne nastava doba, kdy si i spousta lidi, drive bastlicu zacne uvedomovat, ze ztracet dny a tydny ladenim neceho, co u konkurence funguje po vybaleni z krabice, je zcela zbytecne. A ja doufam, ze programatori techto smejdu, ktery se musi nejprve mesic stelovat budou za chvilku bez prace a je mne jedno, ze mne budou nazyvat iovce anebo winovce. Ja na rozdil od nich, budu mit vec, ktera funguje. Nehodlam travit zivot ladenim firmware a zkousenim te prave ROM. Zatim nemam ani iphone a ani WP, ale ta doba se blizi. Android je neskutecny bastard vetsinou bez pirslibu dalsich aktualizaci ci oprav od vyrobce. Nevim jak je to u WP a iphonu, ale kamosi co maji iphone serou na zkouseni, proste funguji. Coz se o mym Androidu rict neda, a i ja jsem se v nem uz musel nekolikrat hrabat a zkouset, proc nejede to nebo ono, kdyz jinde to jede.
Lidi chteji funkcni a co nejmene otravne veci. Nikdo z obycejnych lidi nestoji o to vedet co a proc a jak funguje. Chteji fungovat. Od zkouseni jsou programatori, kteri dostali zaplaceno koupi telefonu nebo jinyho zarizeni.

Android je neskutecny bastard vetsinou bez pirslibu dalsich aktualizaci ci oprav

Prave proto je dobry, ze budou konkurencni systemy a prave Ubuntu OS by mohlo byt pravidelne aktualizovane bez potreby menit HW. Jinak WP je na tom s pravidelnou aktualizaci jeste horsi nez Android, protoze na nem mas moznost aktualizace dost casto neoficialne, zatimco na WP nijak. Takze zatim pokud chces pravidelne aktualizace, tak jedinne iOS, ale doufejme, ze se to prave s prichodem novych OS do mobilu zmeni. :-)

WP je na tom s pravidelnou aktualizaci jeste horsi nez Android

To je bohužel pravda, MS to neskutečně zabíjí nekompatibilitou aplikací mezi verzemi. WP7 byl obrovský skok proti 6.5 Mobile, tam jsem to ještě jakžtakž chápal. U WP8 to ale nechápu a mezibastl 7.8 tomu dodá korunu.
WP7 mám na firemním telefonu a tak neuvěřitelně hladkou a funkční provázanost s MS Exchange jsem v životě neviděl. Android to nedává, mírně řečeno. Ovšem bylo by přinejmenším podivné, kdyby to bylo naopak, to uznávám.

Celkom sa mi to paci.
Taktiez si viem predstavit, ze by casom na mobile fungoval plnohodnotny OS, ktory by mal 2 rozhrania. Prisposobene pre dotyk a klasicke, ktore by sa aktivovalo pripojenim k docku (klavesnica, mys, monitor). Clovek by tak mal svoj pocitac stale so sebou. Ziadna synchronizacia a milion zariadeni. Len jedno a vsetko v nom.
Ani vyssia cena by nebola prekazka, kedze by mal clovek namiesto dvoch lacnejsich jedno drahsie.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru