Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemam tyto recenze rad, delaji je lide, kteri do smartphonu moc nevidi a jsou to pouze lajcke recenz…
RedMaX 03.01.2013 16:06
RedMaX
no vidis, mne treba procesor nezajima, protoze nepotrebuji na prtavem displayi sledovat FUUUUUUL HD…
ms-fiala 03.01.2013 18:35
ms-fiala
telefon s plnohodnotnym OS Tak nevim proc chces plnohodnotny OS, kdyz te nezajima vykon. / Ja chci…
RedMaX 03.01.2013 18:41
RedMaX
no vidis a ja nad hd videem na prtavem displayi masturbovat nemusim, kdyz si to muzu pustit na metro…
ms-fiala 04.01.2013 11:03
ms-fiala
a ja myslel, ze jsem to napsal dost jasne, to HD video je preci jen priklad neceho vykonove narocneh…
RedMaX 04.01.2013 12:11
RedMaX
pletes si vykon procesoru s jednoucelovym hardwarovym dekoderem, ktery pracuje nezavisle na procesor…
ms-fiala 04.01.2013 16:01
ms-fiala
no oni to prave dokazou dekodovat ty procesory (hardwarovy dekoder netreba)
RedMaX 04.01.2013 23:19
RedMaX
ony to delaji graficke chipy s hardwarovou akceleraci videa, pokud by jsi chtel prehravat hd video n… poslední
ms-fiala 05.01.2013 15:16
ms-fiala

Nemam tyto recenze rad, delaji je lide, kteri do smartphonu moc nevidi a jsou to pouze lajcke recenze, coz muze byt pro bezneho uzivatele dostacujici, ale zaroven velmi matouci. Lajk si pak mysli, ze je Samsungem okradan, pokud ma vysolit takove nehorazne penize a pritom "cina" nabizi nekolikanasobne nizsi ceny, ale neni to tak.

Jak na tom tedy tento levny drahy pristroj je ve skutecnosti?

Proc pisu "levny drahy"? Z pohledu bezneho zakaznika se jiste jedna o levny telefon, z pohledu moznosti nakoupit obdobny telefon primo v Cine je ten telefon drahy. Jedna z veci, kterou si evropsti (cesti) zakaznici neuvedomuji a ktera znacne prodrazuje smartphony prodavane u nas, je dvouleta zarucni doba, takovou totiz distributor v Cine v zadnem pripade nedostane a bezna je pulrocni nebo rocni zaruka, zbytek jde na bedra ceskeho distributora/prodejce a on s moznosti servisu v druhem roce proste musi pocitat a proto musi zvednout cenu. Samozrejme, ze vetsina zakazniku dvouletou zaruku u techto levnych stroju nepotrebuje, ale zakon je zakon, proto osobne doporucuju nakup primo v Cine, vyjde to levneji, asi se budu opakovat, ale podivejte se sem na tu obrovskou nabidku telefonu - parada. :-)

Zpatky k telefonu.
Pravdepodobne se jedna o:
CPU: MTK6575 ARMv7 Cortex-A9 40nm 1.0GHz
GPU: PowerVR SGX531 Ultra
RAM : 512 MB / ROM : 4GB eMMC

Ulozny prostor vypada na 4GB, neni to tak, dost casto je 1GB system, 1GB aplikace a 2GB uzivatelske, nekdy je pro uzivatele vyhrazeno jeste mene. Neni to problem dokoupite SD kartu a mate uzivatelsky klidne 32GB, ovsem napriklad v clanku zminovany SGSII ma uzivatelskou pamet 16GB a to vubec nemluvim o tom, ze se do nej strkaji rychlejsi pameti, takze pak mate kopirovani, odezvu atd. rychlejsi.

RAM 512MB neni pro Android 4.0 uplne idealni, jde s tim pracovat, ale je to podobne jako kdyz nahodite XPecka na PC s 512MB RAM, funkcni to je, ale optimalni je aspon to "gigo".

Procesor MTK6575 je na dnesni dobu opravdu slaby, pro Mediatek je to take ten nejvetsi lowend co delaji, jeste MT6573. V Cine ale prevazuji telefony s dvoujadrovym MTK6577, jehoz vykon je uplne nekde jinde, ovsem HD video (720p) to porad jeste nezvladne, v tomto roce prijde MT6589 (ctyri jadra) a MT6599 (osm jader) - ty uz si poradi i s HD (ten prvni 720p a ten druhy 1080p).

GPU neni spatna, ovsem stale se jedna o lowend a pokud chcete na mobilu provozovat 3D hry, nestaci to narozdil od toho Samsungu.

Displej IPS je super, ale Samsung ma AMOLED a ten ma nizsi spotrebu, je drazsi.

A posledni bolistka zminena i v clanku tykajicich se vesmes vsech techto neznackovych smartphonu je fotoaparat, nekdo ho treba nevyuzije, nekdo ho ve smartphonu chce (treba ja). Neni problem tech 5MPx, ale nekvalita optiky a nestihani procesoru obslouzit ten CMOS prvek, ktery neni sam valny. Kdyz se podivate i na "cinu", tak proc tam jsou vicemene totozne modely od noname vyrobcu a od Huaweie nebo Lenova a ty jsou treba dvakrat drazsi, ano rozdil je velmi casto prave ve fotoaparatu. Stejne tak je tomu u Samsungu, ktery ma v TOP modelech paradni fotaky dosahujici kvality kompaktu renomovanych vyrobcu.

Takze levne telefony jsou super, ale musite pocitat s tim, ze to neni nejake SGSII nebo SGSIII, ta cena je vykoupena kvalitou. A zvazte, zda neprovest nakup primo v Cine.

telefon s plnohodnotnym OS

Tak nevim proc chces plnohodnotny OS, kdyz te nezajima vykon. / Ja chci take plnohodnotny OS, cekam na Tizen pripadne uvidime co to Ubuntu, ale budu tam potrebovat vykon, takze me docela zajima, aby si to dokazalo poradit treba s HD videem.

pletes si vykon procesoru s jednoucelovym hardwarovym dekoderem, ktery pracuje nezavisle na procesoru, ono pokud mas nevhodny OS, tak ti ani 50 jader a tisice GHz nepomuzou, kdyby jsi dal android na N900, tak bude nepouzitelny, pritom maemo ma mnohem vice moznosti a komfortu a bezi svizneji nez android na nejvykonejsim telefonu, ale diky absenci hardwaroveho dekoderu videa si "bohuzel" nepustim hd video, zatlacim tedy slzu, a budu tise zavidet :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru