Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aplikace pro iOS

Ahoj ,můj otec si koupil iPhone 5 a potřeboval by do něj nějaký aplikace. Konkrétně by potřeboval za prvé nějakou dobrou navigaci zdarma ,která má grafiku map jako třeba Google Earth ,ale aby to zároveň ukazovalo jeho polohu a taky vyznačovalo trasy. Za druhé nějakou aplikaci ,která funguje tak ,že má třeba před sebou nějaký text na papíře a on ho vyfotí přes ten iPhone a ta aplikace prostě nějak analyzuje ten text a napíše ho za něj ,aby to nemusel zbytečně znova psát. Pak ještě nějakou aplikaci ,která funguje jako vodoměr a pravítko. To by mělo být vše. A ještě aby ty aplikace byly všechny zdarma ,neboť nemá kreditku. Děkuju

Předmět Autor Datum
Tvuj otec požaduje trochu moc, na to, že nemá kreditku a chce to free. Mimochodem jak si představuje…
Metride 04.02.2013 23:01
Metride
Zřejmě měl na mysli vodováhu.. I když koupit si iShit 5 a nemít na vodováhu? ...
Eessencia 05.02.2013 02:59
Eessencia
IMHO nejlepší navigace zdarma je Waze. Něco jako OCR je zdarma třeba OCR Scanner Images & document n…
Rce 05.02.2013 01:49
Rce
IMHO nejlepší navigace zdarma je Waze IMHO nesouhlasím - Waze je především hračka pro motorizované…
Moas 05.02.2013 07:35
Moas
Tak je zadarmo... Samozřejmě placenému Navigonu za 90€ se to nevyrovná. S Waze jezdím po Praze celke…
Rce 06.02.2013 00:42
Rce
Pro iOS nevím. Pro Android existují aplikace jako Super Ruler, které umí fungovat jako pravítko - po…
Jan Fiala 05.02.2013 06:47
Jan Fiala
Začal bych tím, že by si kreditku s nulovým poplatkem mohl pořídit. Protože minimálně navigace pro i…
Moas 05.02.2013 07:37
Moas
Jistotu v navigaci máš třeba s aplikací TomTom. Je tu ale jeden háček... stojí 100eur.
Metride škola 05.02.2013 08:50
Metride škola
Kreditku netřeba, stačí debetní karta. poslední
oldsoft unreg 06.02.2013 08:16
oldsoft unreg

IMHO nejlepší navigace zdarma je Waze. Něco jako OCR je zdarma třeba OCR Scanner Images & document nebo ImageToText FREE - ani jedno jsem však nezkoušel. Nedovedu si přestavit, jak by měl telefon fungovat jako vodoměr? Hodit ho do proudu vody? Jako pravítko lze použít nezaoblenou část telefonu, jdou podle něj dělat docela dobré přímky.

BTW koupit si iPohne a nemít kreditku :-??

IMHO nejlepší navigace zdarma je Waze

IMHO nesouhlasím - Waze je především hračka pro motorizované kartografy. Stačí si najít třeba na zmapování Brna - je to tristní. Praha taky bída. Nedovedu si představit, že bych podle toho někam cestoval.

Tak je zadarmo... Samozřejmě placenému Navigonu za 90€ se to nevyrovná. S Waze jezdím po Praze celkem často, hlavně protože upozorňuje na zácpy a kolony (a na cajty :-)). V Praze mě zatím někam do chroští nezavedla (do chroští však mě zavedl Garmin Nūvi 3-[), trasa i dojezdový čas celkem souhlasí se zabudovanou navigací Kenwood v mojí Subárce. V Brně to nemohu posoudit, jezdím tak tak akorát do Moravafilmu. Z Trutnova do Prahy přes Paku mě akorát někde u Slemena posílá na Vrchlabí. Na jiná místa celkem zavede dobře. Pro někoho může být výhoda, že Waze mluví česky. Proti zdarma navigaci v aplikaci Mapy (od přírody v iPhone) je to podstatný rozdíl, Mapy po inovaci a opuštění Google jsou prakticky k nepotřebě (aspoň v ČR). Asi by se našlo i něco dalšího zdarma, leč tolik jsem toho neměl čas zkoušet.

Pro iOS nevím. Pro Android existují aplikace jako Super Ruler, které umí fungovat jako pravítko - položíš si předmět na displej, nastavíš čáry ke hranám a dostaneš velikost.
Umí to vodováhu - využívá senzory, umí úhloměr a to jak na displeji, tak i přes kameru je schopný změřit úhel předmětu před tebou.
A díky senzoru (náklon) a matematice je schopný měřit i výšku předmětů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru