Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovládanie + internetové radio HTPC

Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť či by mi vedel niekto poradiť. Hľadal som tu, ale podobný problém tu nikto neriešil.
Mám ,,HTPC´´ skrinka bez displeju, doska mATX asus m2a-vm hdmi, OS win. 7, prehrávanie filmov cez XBMC, ovládanie pomocou bezdrôtovej myši a klávesnice, pripojenie pomocou HDMI k TV.
Všetko funguje tak ako má, ale chcel by som svoje HTPC povýšiť o stupienok vyššie a chcel by som ho ovládať diaľkovým ovládačom. Viem dokúpiť DO k PC nie je problém, ale ja by som chcel počúvať internetové radia bez nutnosti zapnutia tv. Niečo na spôsob zapnutia fm radia na veži. jedno tlačítko na DO zapne vežu, druhé zapne rádio (prepne medzi cd/tuner/tape/audio out), a na číslach 1-9 je pridelená konkrétna stanica. Existuje nejaký program do PC ktorý by takéto niečo dokázal a spolupracoval s nejakým DO???
Druhá vec ktorá ma napadla je, že keď teraz využívam repro v TV, asi budem musieť na počúvanie radia prikúpiť nejaké ext. repro, čo nie je problém. Rozpozná ale HTPC kade má púšťať zvuk keď pripojím repro cez jack a pri filme budem chcieť mat zvuk iba cez HDMI v TV repro. Predpokladám že ak zapojím ext. repro cez jack tak pôjde všetok zvuk z HTPC cez jack a do HDMI pôjde iba video, alebo sa mýlim?? Dúfam že som to napísal zrozumiteľne.
Možnosť ovládať HTPC cez mobil alebo tablet som skúsil a ďakujem nemusím a odpájať a pripájať podľa okolností ext. repro asi tiež nie je moc komfortné.
Všetkým ďakujme za prípadné prínosné reakcie.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny