Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s WOL při Power OFF na notebooku

Jedná se o Dell Vostro 1720 s Win8 (upgrade z Win7). V BIOSu (s posledním FW) je nastaveno Wake LAN a Wake WLAN na Enabled, nic jiného se tam ohledně Power managementu nastavit nedá.

Integrovaná ethernetová síťová karta je od Realteku typ 8168 (ovladače z r. 2011 jsou asi z nativní instalace Windows7), ve vlastnostech adaptéru jsem nastavil Probuzení paketem Magic: povoleno, Rychlost spojení funkce WOL a vypnutí: nejdříve 10 Mb/s, Vypnout funkci Wake on-lan: Zakázáno.

U Řízení spotřeby mám nastaveno: Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie, Povolit zařízení probouzet počítač a Povolit probuzení počítače pouze paketem Magic.

WOL mi ale chodí pouze když je ntbk v režimu spánku anebo zapnutý (program, který umí hlásit příchod Magic packetu, mi jeho přijetí zahlásí). Jinak notebook je trvale připojen k el. síti.

Nastavením sítě LAN to nebude, neboť ze spánku (nebo testovat zapnutý) jde ntbk vzbudit i z úplně jiné sítě (přes mobil).

Vzpomínám si, že u desktopového PC i při vypnutí zůstávaly svítit LEDky u RJ-45 konektoru. Tady mi svítí, jen když je ntbk zapnutý, při vypnutí ale i ve spánku kontrolky zhasnou.

Zkusil jsem nainstalovat nejnovější ovladače od Realteku z 12/2012, ale bylo to ještě horší, ntbk už nešel vzbudit ani ze spánku.

Já bych ale potřeboval ten notebook vzbudit i z úplně vypnutého stavu. Nevíte, co s tím?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny