Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč má MS Office ve w8 složku jak v Program Files, tak v Program Files (x86) ??

Programy, ktoré bežia na "Program Files (x86)" používajú podsystém WOW64 (Windows 32-bit on Windows 64-bit, je to sada ovládačov a rozhrania API zameraných na beh x32 aplikácie cez x64 architektúru systému):

WoW64 subsystém sa skladá z ľahkej kompatibilnej vrstvy, ktorá má podobné rozhranie na všetkých 64-bitových verziách Windows. Jeho cieľom je vytvoriť 32-bitové prostredie, ktoré poskytuje rozhranie potrebné pre spustenie "unmodified" 32-bitovej Windows aplikácie na 64-bitovom systéme. Technicky je WoW64 vykonávané pomocou troch dynamických knižníc (DLL):

Wow64.dll, jadro rozhrania Windows NT kernel, ktoré prekladá medzi 32-bit a 64-bit volaniami, vrátane ukazovateľa a manipuláciou s volaniami zásobníka
Wow64win.dll, ktorý poskytuje príslušné vstupné body pre 32-bitové aplikácie
Wow64cpu.dll, ktorý sa stará o prepínanie procesora z 32-bit na 64-bit režim

64 bitový systém musí "napodobniť" 32-bitové aplikácie, čo je dôvod, prečo Windows potrebuje, "oddeliť" dve Program Files zložky.
Osobne sa domnievam, že programátori vytvorili jeden inštalačný súbor pre 32-bit a aj pre 64-bit, preto sa to zapisuje do obidvoch zložiek...
"Chudák" inštalátor zrejme netuší nič o nainštalovanej verzii Windows a cesty berie zo systémový premenných... :-)
Some application installers reject spaces within the install path location. For 32-bit systems, the short name for the Program Files folder is Progra~1. For 64-bit systems, the short name for the 64-bit Program Files folder is Progra~1 (same as on 32-bit systems); while the short name for the 32-bit Program Files (x86) folder is now Progra~2.
WoW64

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny