Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo Z500, instalace win8, UEFI

Zdravim,

potřeboval bych poradit s instalací windows 8 do UEFI, na notebooku byly windows 8 x64 předinstalovány z výroby v UEFI, po zakoupení jsem se ovšem rozhodl přejít na windows 7(kompletně jsem přeformátoval celý hardisk), teď po nějaké době bych se rád vrátil zpátky k windows 8 x64, vzhledem k tomu, že licenční klíč pro win8 x64 by měl být stále uložen někde v Secure bootu, potřebuji win8 nainstalovat přes UEFI. BIOS je InsydeH20 setup utility. Pro instalaci win7 jsem pozměnil "Boot Mode" na Legacy Support a "Boot Priority" na Legacy First a klasicky nainstaloval win7 nabootováním z flashky. Nyní když potřebuji nainstalovat win8 na UEFI, pozměním "Boot Mode" na UEFI, ovšem k mému překvapení mi to boot z flashky nenabídne, ale nabídne pouze

EFI Network 0 for IPv4 (xx-xx-xx-xx-xx-xx)
EFI Network 0 for IPv6 (xx-xx-xx-xx-xx-xx)

ačkoliv "USB Boot" mám na enable. Na internetu jsem samozřejmě pátral, ale nic moc kloudného jsem nenašel. S UEFI a Secure bootem jsem se zatím nestřetl, takže trochu tápu, jak tento problém vyřešit. Díky za každou radu.

Na internetu jsem našel například tento návod, ale stejně se mi nepodařilo win8 pod UEFI rozchodit.
social.msdn.microsoft.com

Jediné co se mi povedlo byla instalace win8 obdobná jako u win7, kterou popisuji výše. V tomto případě mi ale systém nutí zadávat licenční klíč pro win8, který je ovšem uložen někde v Secure bootu, takže ho nemohu vložit.

Předmět Autor Datum
Problém vyřešen výměnou instalačního iso souboru za jinou verzi win8.
carlos20 16.02.2013 23:40
carlos20
Taky mám tento problém. Jakou verzi jsi použil? A kde by se dala stáhnout? Děkuji za pomoc :).
Gedrell 21.02.2013 22:36
Gedrell
VYŘEŠENO. Postupoval jsem podle návodu zde : http://translate.googleusercontent.com/translate_c ?de… poslední
Gedrell 21.02.2013 23:18
Gedrell

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru