Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s propojením routerů (Huawei EchoLife HG622u a Tenda W316R)

Prosím o radu - bohužel se mi řešení nepovedlo najít nikde na netu a moc mi neporadili ani u O2.
Potřeboval bych v rámci rozšíření Wifi sítě po domě (se ztrátou rychlosti počítám) propojit router od O2 (kam vede interent z pevné přípojky je to typ Huawei EchoLife HG622u) s o patro níže umístěným routerem Tenda W316 R.
Funkčnost bych si představoval takto:
Huawei EchoLife HG622u by byl u zdroje internetu (kabel od O2) a vysílal by Wifi signál pro jedno patro (což už nyní dělá) + je potřeba, aby internet uměl posílat po LAN lince, která od něj vede do jednoho počíatače. Zároveň by měl umět poslat Wifi signál do o patro níže položeného routeru Tenda (signál o patro níže je na úrovni 3 čárky z 5).
Tenda by měl vzít Wifi signál z o patro výše vysílaného modemu a opakovat jej tak, aby zlepšil pokrytí v dolním patře. Nic jiného od Tendy nechci.
Přístup na Wifi by měl být všude v baráku stejný - tedy jedno SSID a jedno heslo, lhostejno, od kterého routeru si zrovna přístroj wifi signál bere.
U O2 mi říkali, že by to mělo jít nastavením routeru Huawei EchoLife HG622u, který by se přepnul do bridge modu. Tuto funkci jsem ale v nastavení modemu nikde nenalezl (posílám Print Screen z nastavení: www.diigo.com) - kde sice bridge mode existuje, ale když jej nastavím u toho připojení, kde je viditelná IP adresa - přestane to fungovat (docela logicky). Nové připojení přes funkci New nastavit nejde.
Prosím o radu už jsem vážně beznadějný.
Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny