Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem so vzdialenou plochou...

Ahojte...babrem sa so vzdialenou plochou..doma na jednom kompe mam win2003 server standard edition a na druhom kompe mam winxppro a z toho kompu s winxppro sa chcem pripojit na ten server..Spustim na winxp vzdialenu plochu, zadam meno a heslo konta co je na serveri (administratorske), ale po stlaceni connect to vypise, ze nemam prava ako terminal user, ci server, nieco v tomto zmysle, na serveri nie je active directory, ale administratora (na serveri v manazmente pocitaca v polozke user) som priradil do remote desktop user, potom su v polozke group na serveri skupiny napr. remote desktop user, administrators atd. tymto som priradil, terminal server user, administrator, terminal logon interactive...Neviem, co moze byt zle nastavene, samozrejme vzdialena plocha je povolena na serveri...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bud sis na serveru prepnul rezim terminal serveru z rezimu servisniho do nativniho nebo nemas na kar…
Jan Fiala 09.10.2006 10:40
Jan Fiala
servisny a nativny rezim? no to ani neviem, kde sa nastavuje...cize najprv musim vytvorit uzivatela…
Stano 09.10.2006 10:45
Stano
Na vzdalenou plochu se pripojujes pod uzivatelem, ktery existuje na serveru. Nepotrebujes mit stejne…
Jan Fiala 09.10.2006 11:10
Jan Fiala
no fakt uz netusim, kde je problem..vytvoril som usera na serveri, v terminal service managment v pr…
Stano 09.10.2006 11:28
Stano
no tak som nieco zistoval, mam tam sluzbu terminal server licensing, ale v nej ziadna licencia, vraj…
Jana 09.10.2006 11:54
Jana
A to je presne to, o cem jsem mluvil. Zrejme jsi pri instalaci Terminal Services nastavil terminal s…
Jan Fiala 09.10.2006 12:07
Jan Fiala
a reinstallom terminal service uz sa asi spat nedostanem, ze?
Jana 09.10.2006 12:14
Jana
Dostaneš poslední
Max 09.10.2006 12:31
Max

Na vzdalenou plochu se pripojujes pod uzivatelem, ktery existuje na serveru. Nepotrebujes mit stejneho uzivatele jako na lokalu.

Terminal services je ve vychozim rezimu urcen pro servisni prace - nic neplatis, muzou se pripojit 2 uzivatele soucasne. Pokud to prepnes do rezimu terminaloveho serveru, musis si koupit licence a nevim, zda je to vratne.

no fakt uz netusim, kde je problem..vytvoril som usera na serveri, v terminal service managment v pripojeni rdp-tcp som mu pridelil prava, je v skupine ako administrator, tak aj remote desktop user, ale ked sa z winxp pripojim na lokalnu ip toho servera, tak stale vyhodi hlasku you must have terminal server user access permissions...

no tak som nieco zistoval, mam tam sluzbu terminal server licensing, ale v nej ziadna licencia, vraj po nainstalov. serveru je defaultne nastaveny admin pristup a pre uzivatelov treba doinstalovat, to som nerobil...ale zevraj po 120 tich dnoch sa zablokuje uzivatelom pristup, potom treba aktivovat licencie...a co teraz? to ich treba zakupit?, nevie niekto o tomto blizsie info? co to stoji a tak?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru