Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vybíravá USB tiskárna

Ave. Uvedu do problematiky:

HP LaserJet 1022 mé kamarádky v průběhu zpracovávání úlohy prohlásila "USB zařízení nelze rozpoznat" (resp. to prozradil OS Win7 Pro 64-bit, legální, plně aktualizovaný). Tiskačka putovala do autorizovaného servisu, po návratu stejná chyba. Odstranil jsem ovladač, přeinstaloval, tiskárna neviditelná. Jal jsem se tedy provést totéž na mém servisním notesu (W7 HP 64-bit, legální, plně aktualizovaný) - vůbec se to se mnou nebavilo. Reklamace opravy, servisák přijel osobně a zjistil toto: printer funguje pouze na přítelčiném NTB s WXP Pro, navíc pouze s metr a půl dlouhým kabelem, k tomu jen s některým.

Dotaz: jak tohle řešit? Oprava by zřejmě stála víc než nová tiskárna, je ovšem třeba používat i levný tisk (poloprofi Epson R3000 není na faktury to pravé ořechové ]:)). Nasdílet to z onoho notesu (stejně je furt zapnutý) na pracovní PC? Nebo rovnou vyhodit? PS: s tím Stylusem zřejmě ještě budu otravovat - nemám zkušenosti s konfigurací wifi tiskaček, což je v tomto případě požadováno, ale to bude až další dotaz...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jakožto bývalý majitel LJ1020 potvrzuji, že HP by za tento pekelný stroj a jeho odvozeniny zasloužil…
Moas 27.02.2013 06:38
Moas
ježíši, tohle nemůže být tiskačka, tohle je za trest. nový
kmochna 27.02.2013 07:18
kmochna
Pokud je nutno dát hodně krátký USB kablík, pak do tohohle tp-link-tl-ps310u-d308681.htm a na síť. T… nový
lk1 27.02.2013 14:26
lk1
Všem díky, je to HW vada. Po cílené palpaci poblíž portu se zrůda pokusí o připojení, ihnel ovšem zd… poslední
mif 27.02.2013 18:23
mif

Jakožto bývalý majitel LJ1020 potvrzuji, že HP by za tento pekelný stroj a jeho odvozeniny zasloužilo sto kokotov do riti a hrdzavu kotvu do chrbta, minimálně co se USB připojení týče.

Opravdu je velmi citlivá na zvolený USB kabel - hlavně musí být co nejkratší (už s dvoumetrovým byly potíže) a co nejkvalitnější. Internet je těchto zkušeností plný, tys negooglil? :-p

Krom co nejkratšího kabelu je také doporučeno zakázat ve vlastnostech tiskárny obousměrnou komunikaci, samozřejmě nepřipojovat přes USB hub (je-li to možné, tak vyloučit i rozbočovače na základní desce). Hodně lidem pomohl extra řadič USB do PCI. Já musel krom toho extra řadiče pohlídat všechno uvedené, abych docílil plné spolehlivosti s 1.5m kabelem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru