Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sestava pro práci s Adobe photoshop , Adobe illustrator, Adobe indesign, Corel

Mě opravdu nezajímá nelogismus nějakého namol zpitého knihomolného jazykozpytce, který, aby vykázal alespoň nějakou činnost, vymýšlí kraviny a nové výjimky (viz. např "-izmus", ale už "-istický", protože nějaký "Pepik z Prahe" mluví (a co víc i píše) jako dement.)

optimální, ideální = nejlepší, nejlepší možný

pokud existuje něco optimálního, nic "optimálnějšího", natož "nejoptimálnějšího" neexistuje, protože slovem "optimální" nelze označit možnost, která není nejlepší. Jsou-li dvě volby optimální, pak jsou si rovny a opět tedy nelze říci, že jedna je lepší, protože pak by jedna z nich nebyla optimální. Prostá logika (a znalost latiny), milý Watsone.

Čeština se nevyvíjí, čeština degeneruje, odráží neschopnost hlupáků vyjadřovat se správně, neschopnost logického uvažování. Není žádné tajemství, že za minulého režimu byla rekodifikace jazyka "tlačena" zejména proto, aby reflektovala stupiditu aparátčiků, kteří se zhusta nebyli schopni ani podepsat.

edit: je to jako v matematice. nekonečno je nekonečno, víc než nekonečno není. Logika, elemetární chápání významu (cizích) slov. To je čeština, ne tyhle NESMYSLY (alias definice kruhem) typu "nejideálnější"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny