Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aké je bezpečné platiť kartou na Internete?

Ak chces platit kartou, tak potrebujes kreditku ktora je na toto akceptovana (bezne karty k uctom niekedy nie su na to), a ku kreditke predsa ziaden grid neexistuje, mas len cislo kreditky, a niektori chcu aj trojciferne cislo ktore je na zadnej strane kreditky.
Je to relativne bezpecne, aj ked niekto moze ukradnut cisla z nejakeho serveru, ale moze ti aj niekto komu das kreditku na chvilu do ruky si zapamatat cislo a aj zadne cislo a mas to iste.
Platbu kreditkou pouzivam na inete, co uz mam robit na to predsa tu kreditku mam, ak by mi stiahli platbu ktoru som nezaplatil tak to budem reklamovat, banka by to mala vediet v spolupraci s policiou vysetrit potom a prip. stornovat ak som to fakt nepouzil ja. A ak nezreklamuje tak im to pojdem oplieskat o hlavu a kreditku zrusim, mesacny limit mam 2500eur aj keby to nejak magor vybrakoval tak snad z toho nezomrem.

Ak chces zadavat grid apod., tak stretol som sa uz na niektorych slovenskych weboch s moznostou platenia cez tzv. "sporopay" (slovenska sporitelna) apod., tam sa nepouziva karta ale po kliku ta to presmeruje na stranku tej banky (tvojej, ak mas sporitelnu, vedia to aj niektore ine banky, zavisi od konkretneho webu s ktorymi ma zmluvu), tam si zadas sumu, cislo uctu, GRID kod, a platba sa prevedie na ucet tejk stranky. Je to bezpecne pripajas sa priamo na svoju banku (odporucam overit si certifikat vpravo dole ten kluc ci si naozaj presmerovany na web banky).
- tento sposob som uz tiez pouzil a mam ho radsej ako platbu kreditkou, ale na medzinarodnych weboch na to mozes zabudnut, na to su potom kreditky.

P.S. ak sa pytas na skusenosti, kreditku pouzivam obcas vyse 5rokov aj na platby cez inet (ale slusne renomovane servery, ziadne porno ani warez), zatial som nemal problem (klop, klop, klop :-))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny