Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po připojení PC do elektriky - začne blikat ledka "Power"

Dobrý den,
již delší čas se mi stává u PC, když zapnu přivod elektické energie do PC (zdroje) začne ledka "Power" rychle problikávat. To trvá asi tak 10 vteřin. Počítač zatím není zapnutý, pouze je připojen do elektrické sítě. Když chci ihned po skončení problikávání ledky zapnout PC tak nenaskočí. Musím chvíli počkat. Je slyšet bzučení, jako když se nabíjí nějaký kondenzátor. Pak se již PC spustí normálně.
Tohle se děje pouze, když je PC delší dobu úpně vypnutý z elekriky (třeba, když PC večer vypnu a druhý den jej chci zapnout). Další opakované zapínání PC je v pořádku pokud je zapojen v elektické síti.
Myslím si jestli není vadný zdroj a nebo deska? PC pracoval bezchybně 3 roky až v poslední době se začala projevovat tato závada.

Moje sestava:
ZDROJ 300W ATX P4 Fortron PFC, Microstar MS-K7N2 Delta-L,
AMD Athlon XP 2500+,chladič CoolerMaster DP5-7JD1B
SAMSUNG DDR 512MB PC333 PC2700, 80GB HDD Samsung

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja to zhrniem, zdroj alebo doska :-D Mohla by to robit aj vybita baterka na doske, ale ked pises ze…
MM.. 12.10.2006 14:15
MM..
Tak jsem si půjčil jiný zdroj a PC jede normálně. Takže byl asi vadný zdroj. poslední
Pepa 12.10.2006 20:54
Pepa

Ja to zhrniem, zdroj alebo doska :-D
Mohla by to robit aj vybita baterka na doske, ale ked pises ze pocujes nejake bzucanie, tak to skor tipujem na HW problem (zdroj/doska), skusit pozicat iny zdroj a uvidi sa.
P.S. 300W zdroj na tu zostavu mi uz pride ze je trochu pretazeny (aka tam je grafika?), ak si ho takto pouzival dlhsie tak je mozne ze uz sa to na nom prejavuje... Skusil by som radsej trochu silnejsi...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru