Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záchrana poškozeného WORD2010 docX dokumentu na flashce

Zdravím, věc se má tak.

Blondýna tvoří Diplomku, má ji na flashce, napíše cca 10 stránek navíc (které jinde nejsou zálohované). Uloží a flashku vytáhne a soubor docX se pochopitelně poškodí, přestože (někde jsem nedávno četl, nevím zda to je pravda?) že toto by se na vistách a windows 7 stávat už nemělo. No, já to neriskuji, ale blondýna ani netušila nic o funkci odpojování flash disku a stav se má tak, že tu máme soubor, který nelze otevřít wordem, ale má více kb než ten poslední zezálohovaný tj. teoreticky by tam nějaká data navíc být měla. Ale docX pokud je mi známo nelze jen tak číst, protože je to vlastně zip? a po přejmenování na zip to otevřít také nelze.. mohu tedy číst surová data, ale z nich nic nevytáhnu pochopitelně ani po přepnutí na unicode.

Ve wordu 2010 nemá zaškrtnutou volbu Vždy vytvořit záložní kopii. Soubor má atribut archivovat. Soubor na flashce nemá nabídku předchozí verze.

Otázka je, lze někde na pevném disku odkud je word spouštěn (na té flashce asi ne? nějaký undelete program?) najít nějakou starší kopii? Lze data nějak zachránit? Klasické opravit nezabírá.

Děkuji za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny