Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD vs. Raptor

Tadyhle jsem se dočetl, že dávat do lepších strojů Velociraptory je veliký nerozum: http://www.zive.cz/poradna/herni-pc/sc-20-cq-48699 3/default.aspx?consultanswers=1

Osobně (pocitově) nemám k SSD důvěru, i kdyby se mi líbilo mít ve skříni rychlý a nehlučný disk. Navíc, 120GB na systém (s TRIM rezervou) se mi zdá po zkušenostech s (6 let bez přeinstalace) Vista64, s winsxs adresářem blížící se 40GB!, žalostně málo. V případě více systémů (rezerva XP v případě nouze, koketování s Linuxem) potřeba prostoru dále roste.

Že systém naběhne o deset vteřin rychleji, či že se o 3 vteřiny rychleji načte prohlížeč, to mi opravdu žíly netrhá. Hry by stejně byly na neSSD disku, takže pro jejich běh nulový přínos.

Co tedy považovat za tak výrazný přínos oproti obyčejnému Raptoru?

Jiná situace by byla, kdyby ceny při stejných kapacitách nebyly o moc vyšší a kdyby zde nebyl ten limit přepisů. Pak mít v PC 2-3 rychlé a tiché terabajty na vše (OS, hry, data) by špatné určitě nebylo. Jenže takový půlgigový SSD, s násobně vyšším počtem přepisů oproti současnému low-standardu nebude žádná láce (existuje-li vůbec). Jestlipak by nebyl dražší, než celá stejná sestava s Raptorem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny